4 Май, 2020 12:54 1 867 0

Анри разкри защо му е било по-лесно в Арсенал, отколкото в Барса

  • арсенал-
  • тиери анри-
  • футбол

В Арсенал можех да ходя, където си искам по терена

Анри разкри защо му е било по-лесно в Арсенал, отколкото в Барса - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на Арсенал Тиери Анри сподели, че му е било по-лесно да играе за "топчиите", отколкото за Барселона заради голямата свобода, която е получавал по терена от Арсен Венгер.

Анри премина в състава на "каталунците" през 2007-а година след 8 години в Лондон, където се превърна в абсолютна клубна легенда. Въпреки това представянията му с екипа на Барса така и не достигнаха същите висини, независимо, че бяха достатъчно задоволителни.

Самият френски голаджия отдава това на по-голямата свобода, дадена му в Арсенал, както и партньорството му с Денис Бергкапм на върха на нападението на "артилеристите".

"В Арсенал можех да ходя, където си искам по терена. Беше много лесно за мен, защото имах Денис Бергкамп и Нванку Кану до себе си. Те оставаха в центъра, по-високо в атаката, за да мога аз да се връщам по-дълбоко, на лявото или дясното крило", започна французинът.

"В Барселона трябваше да променя напълно играта си. Трябваше да изучавам напълно нов стил в сравнение с по-голямата свобода в Арсенал. При Пеп Гуардиола например беше съвсем различно, той е великолепен треньор, но е малко като да играеш шах", завърши легендарният Анри.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА