Last news in Fakti

4 Май, 2020 13:30 1 844 1

Европейски клуб се опитва да открадне талант на Септември София, търсят помощ от БФС

  • румен чандъров-
  • септември софия-
  • футбол

Oпитват да прескочат клуба и да се облагодетелстват от една кражба, каза Румен Чандъров

Европейски клуб се опитва да открадне талант на Септември София, търсят помощ от БФС - 1

През последните дни, в интернет пространството се появиха информации за възможен трансфер във водещи европейски грандове на младия централен защитник Калоян Костов от столичния Септември. Боса на клуба Румен Чандъров потвърди за интереса към таланта, но разкри, че от португалския клуб се опитват да отмъкнат играча без да платят трансферна сума на българите, съобщава sportal.

- Господин Чандъров, здравейте! Надявам се, че Ви намираме в добро здраве посред извънредното положение. Предполагам футбола Ви липсва, може ли да ни кажете повече за състоянието на клуба, как се справят футболистите в този момент и как виждате бъдещето на Септември при всичките тези неясноти?
- Здравейте, Дай Боже всички да сме здрави след края на тази пандемия. В момента, футболистите тренират индивидуално по програма съставена от треньорския щаб, очакваме новини, кога могат да започнат групови тренировки и съответно информация за това, как ще продължи първенството във Втора лига. Естествено, че футболът ми липсва, давам мило и драго за него и се надявам всичко да бъде наред и да продължа да го правя още по – успешно. Вижте колкото до бъдещето на Септември, то винаги е било тясно свързано с нашите академии и младите играчи, които излизат от тях. Не ме беше страх нито в Първа лига, нито във Втора лига и категорично изисквам от треньорите да залагат на нашата продукция! Смея да твърдя, че намерих успешната комбинация за налагане на млади играчи, заедно с помощта на „старите кучета“ в отбора, които им помагат най – вече за самочувствие! Това е бъдещето на Септември, а и в тази икономическа криза, която ни предстои, предполагам, че и много други клубове ще погледнат най – накрая към своите академии и ще дадат шанс на младите си играчи!.

- В този ред на мисли вчера се появиха информации в интернет на водещи европейски грандове за вашия юноша Калоян Костов, набор 2004г., можете ли да ни кажете доколко отговарят на истината тези информации, все пак се споменават имената на Ювентус, Бенфика?
- Вижте, истината е, че Калоян е доста актуален през последната година и половина. Интерес към него има не само от Ювентус и Бенфика, но също така и други големи европейски клубове. Той има отлични качества, не случайно е част от почти всички национални гарнитури над своята възраст. Но интересът е едно, а официалната оферта нещо съвсем друго. Септември има официални предложения за него от Ювентус и Интер, излишно е да Ви казвам за какви клубове говорим – хегемони в едно от най–силните първенства в света. За съжаление, когато нещо е много хубаво, винаги се намира някой, който се опитва да го развали, ако ме разбирате за какво говоря.

- Какво имате предвид?
- Ще ви кажа директно. Прочетох и аз тази информация, която се тиражира в медиите от вчера. Истината е, че пред последните месеци се сблъскваме с опитите на един европейски клуб, който явно не е толкова европейски и един мениджър – посредник. Георги Захариев му е името, които се опитват да прескочат клуба и да се облагодетелстват от една кражба. Казвам Ви кражба, защото е точно такава. И до ден днешен, ние официален интерес нямаме от този клуб. За Бенфика говоря, но в същото време имаме ясна информация колко пъти са водени разговори с играча, с родителите му и едно постоянно облъчване, да го нарека, от този въпросен мениджър, с който дори направих среща да уточним ситуацията. Посещавали са два пъти базата на клуба в Португалия, още преди играчът да навърши 16 години. На този етап имаме добри отношения с Калоян и неговото семейство, има комуникация межу нас. Ние сме му предложили добри условия за развитие, предложихме му и професионален договор. В такива деца като него е бъдещето.

- Звучите разочарован, като говорите...
- Нормално е да съм разочарован, но най–вече съм ядосан. Скоро въпросния мениджър в кавички – Георги Захариев се беше изказал, че в България нямаме добри футболисти или нещо подобно. Как да имаме, като такива като него се опитват да прескочат клубовете, които години наред са полагали усилия да създадат един талант? Същият случай е с Никола Илиев от Ботев Пловдив, там се намеси друг посредник. И какво? Ние клубовете, създаваме качествани играчи и накрая – хоп, идва някой и го краде! Истината е, че БФС трябва да се намеси много скоро в тези порочни практики! Трябва да се отнемат лицензи, трябва да защитят българските клубове, да има строги правила! Искаме футбол на високо ниво, а позволяваме да ни взимат играчите за „жълти стотинки“. Докато седим безучастно, ще продължават да грабят плодовете на труда ни.

- Какво ще предприеме Септември в този случай?
- Нашият клуб със сигурност няма да остане безучастен към случващото се и ще потърсим всички възможности да защитим правата си. Инвестирах много – създадох отлични условия – терени, зали, съблекални и други. В школите ми тренират над 700 деца, с наши деца стигнахме до участие в младежката Шампионска лига. Нашите играчи са основна част от националните отбори на България. Септември иска да гради, да създава играчи както за нашите терени, така и за Европа. Няма по – добра реклама за страната ни. Разбирате ли, последните години се вижда едно събуждане в детско – юношеския футбол и сега трябва да се възползваме от това. Пандемията поставя много клубове на картата на съществуването им, пълно е с български млади момчета, които са готови да грабнат шанса си, стига да има кой да им го даде и да има търпение към тях. Това е пътят, но заедно трябва да се опълчим срещу такива некоректни мениджъри и посредници! Големите клубове сядат на масата с клуба, създал играчът и свалят картите! Това е достойно за уважение, всичко друго е една пошла измама! Честно казано това ме демотивира да продължавам напред, но със сигурност ще защитя интересите на Септември, имаме вече достатъчно контакти, достатъчно примери за подобни порочни практики!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    0 1 Отговор
    Къв талант кви 5 лева. То на прехвалена круша с голям чувал не се ходи.