Last news in Fakti

20 Май, 2020 21:29 2 431 4

Иванков дари 2556 евро на Левски

  • левски-
  • футбол-
  • димитър иванков

Сред дарителите за Левски в Helpkarma са още Асен Букарев и Роман Прохазка

Иванков дари 2556 евро на Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на Левски Димитър Иванков направи голямо дарение за клуба в трудния момент. Бившият вратар преведе 2556 евро чрез платформата Helpkarma. След превода от Иванков събраната сума до момента набъбна до 73 699 евро.

Сред дарителите за Левски в Helpkarma са още Асен Букарев и Роман Прохазка.

Иванков беше част от треньорския щаб на Левски от ноември 2018 година до лятото на 2019 година. След идването на Петър Хубчев беше заменен от Армен Арбанцумян и се подложи на операция на менискуса.

Иванков е юноша на Левски и един от най-големите любимци на "синята" публика. Има 275 мача за клуба, в които е отбелязал и цели 24 гола. С общо 42 попадения в цялата си кариера той е третият най-резултатен вратар във футболната история и първи в Европа. Три пъти е шампион на България със "сините" през 2000, 2001 и 2002 година, а 5 пъти е и носител на Купата на България. За националния отбор има 64 срещи.

Иванков дари 2556 евро на Левски


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    11 2 Отговор
    АКО ПРИЕМЕТЕ ДАРЕНИЕТО ОТ ПЕЕВСКИ ТАКЪВ ОТБОР В ДЪРЖАВАТА НЕ СЪЩЕСТВУВА....СЪЖАЛЯВАМ..

    Коментиран от #3

  • 2 Мухарем

    1 1 Отговор
    Всички даряваме, искаме да се докоснем до вековната идеология. Някой се продадоха на дявола и султана, но осъзнато се връщат към изворчето. Всичко е Левски в Бълтария, Сърбия, Северна Македония, Молдова, Украйна, Германия, Франция, Чехия, Австралия, САЩ, Русия и Пакистан.
  • 3 Джоко

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "РЪМПЕЗИ":

    Страдам с теб, че не съществуваш оръмпен и изнасилен от свои!
  • 4 Мим

    1 0 Отговор
    Браво на Иванков,ей на него може да кажете,че е легенда и истински левскар,заедно с Букарев и Прохазка,хаиде и другите,дето се пишат за легенди да дарят,а не да се бият ,само в гърдите..