Last news in Fakti

20 Май, 2020 21:48 1 660 4

БАТЕ Борисов подчини шампиона Динамо (Брест)

  • бате борисов-
  • динамо брест-
  • беларус-
  • футбол

Футболистите на старши треньора Сергей Ковалчук се наложиха с 3:1 като гост

БАТЕ Борисов подчини шампиона Динамо (Брест) - 1
Снимка: БГНЕС

БАТЕ Борисов записа пета поредна победа в първенството на Беларус и вече има аванс от 4 точки на върха в класирането. Футболистите на старши треньора Сергей Ковалчук се наложиха с 3:1 като гост на действащия шампион Динамо (Брест) и показаха, че едва ли ще допуснат грешката от миналия сезон, когато позволиха хегемонията им да бъде нарушена.

Двубоят беше изключително динамичен и публиката, наброяваща малко над 4000 човека, видя голям брой голови положения. Станислав Драгун откри в полза на БАТЕ в 31-ата минута с глава след центриране от корнер, но в 40-ата красива комбинация на домакините завърши с безпощаден изстрел на звездата на тима Артьом Милевский.

След почивката Динамо пропусна своите шансове, а БАТЕ вкара два гола за 7 минути и реши всичко в своя полза. Първо се разписа Павел Нехайчик (73') с добавка отблизо, а интригата приключи след самостоятелен пробив и плътен удар на Неманя Милич.

Динамо (Брест) е едва на 8-о място в подреждането, но ще може да се реваншира в неделя, когато двата отбора ще се изправят отново един срещу друг, но този път във финала за Купата на Беларус.

Беларус, Висша лига - 10 кръг:

ДИНАМО (БРЕСТ) - БАТЕ БОРИСОВ 1:3 (1:1)
0:1 С. Драгун (31)
1:1 А. Милевский (40)
1:2 П. Нехайчик (73)
1:3 Н. Милич (80)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Извън закона

    3 0 Отговор
    Май в БГ почти всички отбори трябва да се казват БАТЕ Борисов хахаха
  • 2 Миладин

    2 0 Отговор
    Супер, браво, жалко, че не можах да го изгледам- по Диема ли? Този гранд би и Левски и Литекс- огромен пропуск за мен. Ах, тез бели матрьошки!
  • 3 Шопо

    3 0 Отговор
    Па БАТЕ Бойко подчини целите Западни Балкани...

    Коментиран от #4

  • 4 БАТЕ Борисов

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    Да не пропускаме гръцките острови и Барселона. Така също и мис гащи