22 Май, 2020 15:16 4 876 18

ЦСКА 1948: Стига разделение между приятели!

  • цска1948-
  • футбол-
  • цска

Армейската общност не заслужава това!

ЦСКА 1948: Стига разделение между приятели! - 1

Членът на Управителния съвет на ЦСКА 1948 Никола Газдов излезе с обръщение във "Фейсбук". Той направи това няколко часа след изказването на главния мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов, който атакува новия член на efbet Лига.

Публикуваме текста на Газдов без редакторска намеса:

"Четири години обещания. Четири години сценки. Четири години "Разделяй и владей". Постоянните скандали са най-значимото постижение на колегите от Ловеч, след преместването им в София. А всички очаквхме да се отчетат с някой трофей и тук...

Стига вече! Армейската общност не заслужава това! Каква е ползата от нагнетяване на напрежение между приятели? Никаква! Кой печели от измислени конфликти и опити за разделение? Никой! Напротив - всички губим. Губи "тирето", губи "числото", губят честните привърженици на ЦСКА. Армейците искат красив футбол, победи и титли – хич не ги вълнува кой се прави на директор и какви оправдания е измислил след поредния провал.

Нека бъдем напълно ясни! Не сме се примирили с факта, че ЦСКА бе умишлено фалиран. Но уважаваме правото на всеки Армеец да припознае и подкрепя клуба, който бе служебно настанен на „Армията“. Този избор бе взет при екстремни условия и – вероятно – за мнозина е изглеждал като единствения възможен, с оглед на алтернативата. Защото за ЦСКА през 2016 г. изборът бе представена като „това или смърт“. По ирония на съдбата, днес подобен „избор“ трябва да правят и колегите от Подуяне. Изглежда познатото неизвестно продължава да е по-приемливо от непознатото неизвестно.

Ние основахме ЦСКА 1948 през лятото на 2016 г., след като стана ясно, че ЦСКА фалира. Не за да търсим конфронтация с Армейците, които преглътнаха схемата с преименуването на Литекс. А за да се разграничим от тези, които насила фалираха ЦСКА, защото „нямало друг начин“. Ние вярвахме, че има друг начин. Много труден, много несигурен, но все пак го има. С лишения и упорита работа успяхме да извървим пътя от областните групи до елита. От есента ще играем при майсторите, където ще опитаме да продължим развитието си. Не обещаваме титли и купи. Все още не. Но обещаваме спортсменско поведение и уважение – както към всички Армейци, така и към останалите клубове и техните привърженици."


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай салам

    17 17 Отговор
    Газдофф ти на Армията няма да стъпиш. Твоят хоби отбор също. Кой ти дава право да ползваш емблемата и името на отбора ? Нека адвокатите да си свършат работата и ако има правова държава ще ви пратят да играете на село.
  • 3 Кински

    15 13 Отговор
    А какво каза Стойчо - ще ги съдим .за поред път се вижда кой е истинския Цска .1948 ще се докаже колкото и да не им се иска на господата от Ловеч.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Футболен Фен

    11 5 Отговор
    Е па тия що не дадоха 8 милиона за емблемата па тогаз да си я носят, че името!Що не си разделиха с другото ЦСКА дълговете па да си останат приятели и да си играят? Щом нямат нищо общо с емблемата да си носят само Ефбет и толкоз. И какво общо имат те с 1948-а?!
  • 6 АЗ1983

    15 10 Отговор
    Гриша Ганчев се изръси 8 000 000лв за старото дружество, което автоматично го прави правоприемник на ЦСКА. След плащането на тази крупна сума няма цесекар, които да не стои зад гърба на Гриша Ганчев, освен някаква нищожно малка група хора, sportal.bg и разбра се вече медийката на гела - gong.bg.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 CSKA

    13 6 Отговор
    Ето какво е официалното становище на Спортният арбитражен съд в Лозана (CAS) за случаите на фалит на дружество стопанистващо футболен клуб : "Ако дадено дружество откупи на публичен търг активите и продължи дейността развивана от преди това, със същото изображение, значка, химн, представителни цветове, емблеми, местоположение и стадион, и се основава на придобитите федеративни права в търга, участвайки в националните състезания, заменяйки клубът във фалит със съгласието и одобрението на националната футболна федерация, трябва да се разбира като официален правоприемник на фалиралия клуб". Аs а rеsult, thе Dеputy Сhаirmаn соnsidеrs thаt, оn thе bаsis оf thе infоrmаtiоn аnd dосumеntаtiоn аt hаnd, thеrе is nо оthеr аltеrnаtivе but tо соnсludе thаt thе nеw Сlub, PFС СSKА-Sоfiа, аppеаrs tо bе thе spоrting suссеssоr оf thе оriginаl Dеbtоr, PFС СSKА Sоfiа"
  • 9 Доколкото знам

    9 5 Отговор
    Това са ДВА отбора. Най-интересното е, че единият носи името -София, но не е от София, а другият има 1948, а е основан през 2016. Но - нейсе, запуши я, както казва един популярен герой. И сега като капак - единият щял да съди другия - за да бъде пълен абсурдът... А още по-голям абсурд пък е, че футболната лига /каква красива дума!/ е на подчинение на незаконна хазартна институция /нали по закон вече няма у нас частен хазарт?/ и че съществува отбор с дългове, са които по Правилник трябва да е изваден от А група... И после - защо няма футбол в България...
  • 10 Левски 1914

    9 15 Отговор
    1 Цска 1948 е създаден през 2016 датата не помня но в 19 часа и 48 минути. 2 търга за емблемата беше много леко нагласен от дребния и не допуснаха никой друг да участва.3 от където и да погледнеш ловешкото ЦСКА е ФАЛШИВО .

    Коментиран от #13, #17

  • 11 1111

    8 0 Отговор
    Като стига вече, бегом марш на Българска Армия да влеете дружеството си безусловно и да молите прошка!
  • 12 Гоце

    4 5 Отговор
    Това е истинското ЦСКА
  • 13 ДП 500 000

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Левски 1914":

    Ей, фесовете лъжете и докато спите. Числото участва на търга, но даде много малко. На толкова оцениха ЦСКА.
  • 14 ГОРСКИ

    5 4 Отговор
    Аз съм от Левски, но евала на Ганчев който взе ЦСКА и го вдигна от калта също помага много в спорта! Каквото да говорят хората, той си остава един спортен човек!
  • 15 CSKA

    2 2 Отговор
    Точно конфронтация търсите с Армейците и най-вероятно ще я усетите скоро. Поне да бяхте влезли в "А" група по спортен път, тогава можеше и да се излъжат още два, трима заблудени да дойдат в сектор 'Б" на Армията при останалите шейсетина телешки кренвирша! А ако не искате конфронтация с Армейците , бегом марш на Българска Армия да влеете дружеството си безусловно и да молите прошка!
  • 16 Много интриги създадохте, но Армейците н

    3 2 Отговор
    Най-добре е обединение, защото ще сте жалка гледка в сектор "Б" на стадион Българска Армия. Ще си спестите страхотно унижение. А и тези макар и само шейсетина заблудени фена заслужават да се върнат в северната трибуна. Просто трябваше да го обявите още в началото - няма да пречим, няма да интриганстваме, влизаме в "А" група и се обединяваме.
  • 17 Тоше

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Левски 1914":

    Абе вие от Подуяне нямате ли си други грижи? Егати тепляците сте.
  • 18 Доносник

    1 1 Отговор
    Измисленото отборче на Авиаторите , спонсорирано от Домус ага, се уреди с влизане в Първа лига. А иначе са много честни,ама май не чак толкова.