Last news in Fakti

24 Юни, 2020 06:38 1 878 4

Барса отново лидер в Ла Лига след трудна победа на "Камп Ноу"

  • барселона-
  • футбол-
  • атлетик билбао-
  • ла лига

Каталунците биха с 1:0 Атлетик (Билбао)

Барса отново лидер в Ла Лига след трудна победа на "Камп Ноу" - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът на Испания в последните два сезона Барселона се завърна на първото място във временното класиране на Ла Лига. Каталунците победиха трудно с 1:0 на свой терен Атлетик (Билбао) и събраха 68 точки след 31 кръга. С 3 по-малко е Реал (Мадрид), който приема Майорка. При победа "белите" пак ще са лидери заради предимство в преките двубои с Барса.

Барса отново лидер в Ла Лига след трудна победа на
Снимка: БГНЕС

Футболистите на Кике Сетиен изиграха поредното си вяло първо полувреме. Каталунците бяха безидейни в атака. Все пак можеха да открият резултата, но на няколко пъти от удобна позиция за гол пропусна Луис Суарес. Определено "блаугранас" не показваха футбола, който е в основата на философията на този клуб. Липсваха извеждащите подавания и комбинациите, които преди години, с Шави и Иниеста на терена, бяха десетки.

В 33-ата Клеман Лангле падна в наказателното поле след задържане от Оскар де Маркос, но съдията прецени, че това не е достатъчно за дузпа.

Барса отново лидер в Ла Лига след трудна победа на
Снимка: БГНЕС

Барселона стигна до гол в 71-ата минута. Тогава резервата Иван Ракитич получи топката от Лионел Меси в наказателното поле на Атлетик и с много премерен удар я прати във вратата на баските.

Барса отново лидер в Ла Лига след трудна победа на
Снимка: БГНЕС

Това попадение беше победно в двубоя. Барса победи, но за пореден път не убеди с играта си - че заслужава трета поредна титла. Далеч по-близо до нея е Реал, и заради по-лесната си програма в оставащите срещи. Още този уикенд Барселона гостува на неприятен съперник, който има в състава си бивши играчи на "блаугранас" - Селта. А през този сезон победа на каталунците далеч от "Камп Ноу" е истинско събитие.

Барса отново лидер в Ла Лига след трудна победа на
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    4 0 Отговор
    Подкрепям Барса но с тази игра няма да вземат и една титла.Реал играе много по опростено и ефективно.Треньора Сетиен едва ли ще се задържи дълго...
  • 2 хаберих

    1 0 Отговор
    Реал (Мадрид), който приема Махорка.
  • 3 лоза

    0 0 Отговор
    Футболистите на Кике Сутиен
  • 4 МЕСИ Е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ

    0 1 Отговор
    Барса няма да спечелят Ла Лига защото ВАР и съдиите бутат УЕФАдрид