Last news in Fakti

24 Юни, 2020 15:51 1 527 6

Геният Меси на 33!

  • лионел меси-
  • футбол-
  • барселона-
  • рожден ден

Той има 16 сезона в първия отбор на Барселона, като за този период е изиграл над 700 мача, в които е реализирал над 600 попадения

Геният Меси на 33! - 1
Снимка: БГНЕС

Аржентинската суперзвезда на Барселона Лионел Меси днес празнува своя 33-и рожден ден.

Геният от Росарио е прекарал цялата си кариера в един клуб. Той има 16 сезона в първия отбор на Барселона, като за този период е изиграл над 700 мача, в които е реализирал над 600 попадения. Аржентинецът е печелил титлата в Ла Лига с "блаугранас" цели 10 пъти, Купата на Краля - 6 пъти, а Суперкупата на Испания - 8 пъти.

В Европа има 4 трофея от Шампионска лига, 3 пъти е печелил Суперкупата на Европа, а още 3 пъти е покорявал Световното клубно първенство.

Меси е единственият футболист в цялата история, който е печелил най-ценния индивидуален приз - "Златната топка", цели 6 пъти. Освен това, той отново е рекордьор и при голмайсторите с 6 награди "Златната обувка".

С Аржентина печели Олимпиадата, но се разминава със световна титла и трофея на  Копа Америка. Меси е играл на 4 Мондиала, като играе финал през 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    2 1 Отговор
    Мхм,ко да коментирам..безапелационен..
  • 2 Behemoth

    4 2 Отговор
    Голям праз!Божинката е изкарал повече пари спрямо работата която е отхвърлил...

    Коментиран от #3

  • 3 антрашпиц

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Е за тва нема спор...
  • 4 миш

    0 3 Отговор
    Не употребявайте тази дума за футболист,ако може.Пишете,отличен добър ,перфектен,неповторим.Геният?,се отнася за други хора.
  • 5 Жоро

    1 1 Отговор
    Ама само Бойко е футболист премиер
  • 6 Нютон

    0 0 Отговор
    Е, па кво му е толкова гениалното, рита и гони една празна ⚽ с още 22 празноглавци, да не е 🎨 художник или скулптор, "ГЕНИЙ" ами то по тая логика чаветата в Бразилия всяко второ е гений, хем на бос крак, Меси крачи към историята вече, а Япончето на Кралете от Мадрид след година две ще го засенчи и задмине по всичко