11 Юли, 2020 17:31 1 859 0

Първият изпадащ от Висшата лига на Англия е ясен

  • висша лига-
  • норич-
  • изпадане-
  • уест хем

Отборът на Норич ще се състезава във второто ниво на английския футбол през следващия сезон

Отборът на Уест Хем срази с 4:0 като гост отбора на Норич в двубой от 35-ия кръг на английската Висша лига. Всички голове за "чуковете" бяха дело на Михаил Антонио, който собственоръчно се погрижи официално да прати Норич в Чемпиъншип. 

Гостите наложиха предимството си още от началото на двубоя. В 11-ата минута дойде и първата добра възможност за тях, след като Антонио си освободи пространство в наказателното поле и отправи нелош удар, но Тим Крул опази вратата си. 

Само минута по-късно обаче стражът бе безсилен, тъй като Иса Диоп свали с глава центрираната от корнер топка, която стигна до Антонио, а той с мощен удар я изпрати директно в мрежата на Крул. 

В края на първата част авансът на "чуковете" бе удвоен отново от Антонио. Марк Нобъл центрира от свободен удар, а англичанинът се отскубна успешно от опеката на противниковата защита и с глава изпрати топката в долния десен ъгъл на Тим Крул. 

Десетина минути след подновяването на играта Антонио пропусна добра възможност да отбележи трети гол, но само минута по-късно се реваншира подобаващо. 30-годишният футболист стигна до отбита топка в малкото наказателно поле и стреля с глава, пращайки топката ниско в средата на вратата и оформяйки първия хеттрик в кариерата си. 

В 74-ата минута Райън Фредерикс сервира не на кого да е, а на Антонио, който трябваше просто да чукне топката в опразнената мрежа, отбелязвайки четвъртото си попадение, с което нападателят се превърна в първия футболист на Уест Хем от 1981 година, който отбелязва 4 гола в един мач. 

Това бе и последната интересна ситуация в двубоя на "Кароу Роуд", завършил 4:0 за Уест Хем.

Така "канарчетата" стават първият сигурен изпадащ в Чемпиъншип, а Уест Хем направи важна крачка към своето спасяване, събирайки общ актив от 34 точки. 

В другия мач, започнал също в 14:30 българско време, Уотфорд спечели домакинството си на Нюкасъл с 2:1 и се отдалечи от зоната на изпадащите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА