Last news in Fakti

12 Юли, 2020 16:29 1 356 0

Уулвърхемптън не даде никакъв шанс на Евертън

  • висша лига-
  • уулвърхемптън-
  • 3:0-
  • евертън

Момчетата на Нуно Санто продължават да впечатляват

След като загубите последните си два мача, отборът на Уулвърхемптън се върна на победния път, надделявайки над този на Евертън с категоричното 3:0 в мач от 35-ия кръг на Висшата лига.

Домакините от Уулвс определено бяха по-добрият отбор на терена и това си пролича още от първите минути на двубоя. 

В 26-ата минута се стигна до по-сериозна възможност за домакините. Даниел Поданс преодоля двама от Евертън и стреля от позиция фронтално срещу вратаря. Джордан Пикфорд се намеси подобаващо със страхотно спасяване, избивайки топката от долния ляв ъгъл на вратата си.

В добавеното време на първата част Люка Дин се опита да изчисти топката от своето наказателно поле с шпагат, но закъсня и съдията Антъни Тейлър отсъди дузпа в полза на Уулвърхемптън. Раул Хименес изпълни прецизно наказателния удар и вкара топката в левия ъгъл на Пикфорд за 1:0.

Още в първата минута на втората част „вълците“ удвоиха преднината си чрез полузащитника Леандер Дендонкер, който получи центриране от пряк свободен удар от Педро Нето и засече топката с глава за 2:0.

Крайният резултат бе оформен в 74-ата минута, когато Диого Жота получи топката в наказателното поле, поемайки я по невероятен начин, а след това отправи изключително прецизен и достатъчно силен удар към вратата, пазена от Пикфорд, с което направи резултатът класически.

В 86-ата минута домакините можеха да стигнат и до по-изразителен резултат, но Траоре уцели напречната греда на празна врата.

С победата си "вълците" изпревариха Шефилд Юнайтед и все още имат шанс за участие в Европа, въпреки че изостават на 3 точки от 5-тия Манчестър Юнайтед, който е с мач по-малко. Евертън остава на 11-а позиция с актив от 45 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА