12 Юли, 2020 13:25 2 606 1

Добра вест! Няма широко разпространение на COVID-19 сред волейболните ни национали

  • волейбол-
  • национален отбор-
  • мъже-
  • георги сеганов

Единствено Георги Сеганов е заразен с вируса

Добра вест! Няма широко разпространение на COVID-19 сред волейболните ни национали - 1
Снимка: БГНЕС

Националът Георги Сеганов е с положителна проба за Covid-19. Разпределителят е тестван още в сряда, като на бързия кръвен тест е дал отрицателен резултат. Пробата му от PCR изследване обаче излезе в петък късно вечер и е положителна, предаде Гонг.

Сеганов е бил изолиран още в сряда и е в апартамента на майка си в София. След излизането на пробата му от щаба на отбора са организирали в събота тестване с PCR на всички останали състезатели и членове на щаба.

„Няма нищо притеснително, всички направени проби са отрицателни – заяви Стефан Чолаков, мениджърът на тима.

"Георги Сеганов се чувства добре. Единственият симптом, по който разбрахме, че нещо не е наред, бе загубата на обоняние. Благодаря на министъра на спорта г-н Красен Кралев, който оказа съдействие за спазването на всички стъпки и организирането на максимално бързо тестване в рамките на съботния ден".

"От понеделник продължаваме с тренировъчния си план и се надявам да нямаме повече подобни случаи. Спазваме необходимите мерки, преди тренировка измерваме температурата на всички и показанията се записват ежедневно, ползваме дезинфектанти и маски. Призовавам и играчите да бъдат максимално предпазливи извън залата, защото очевидно този вирус вече е навсякъде", завърши Чолаков. 

Сеганов ще изкара 14-дневна карантина и след това ще бъде преценено дали да се присъедини отново към националния отбор.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кристиян

    3 1 Отговор
    Сеганов се хвали,че е на сватба края на юни, добре, че не е почерпил останалите момчета от отбора.