Last news in Fakti

17 Юли, 2020 14:59 3 595 10

Стойчо Стоилов: Темата с тирето доста се поизтърка, Локо Пд са с лиценза на Левски (Кюстендил)

  • цсла-
  • стойчо стоилов-
  • локомотив пловдив-
  • футбол

Левски, може би и те са на път

Стойчо Стоилов: Темата с тирето доста се поизтърка, Локо Пд са с лиценза на Левски (Кюстендил) - 1

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов направи интересно изказване. На въпрос на колегите от "Топспорт" за "тирето" и АД-ата в българския футбол, шефът на "червените" заяви, че темата се е изтъркала.

"Тази тема вече четири години се коментира. Доста се поизтърка. В българския футбол е имало много такива случаи, където се сменяват търговски дружества. Левски, може би и те са на път. Не знам каква е ситуацията при тях, искам и се надявам да не им се случва това нещо, през което преминахме ние. Защото и те имат много фенове и това ще е голяма болка за тях. Но, като се върнем назад в историята - и Берое мисля, че са с лиценза на Олимпик, Локо (Пловдив) са с лиценза на Левски (Кюстендил), Пирин (Благоевград)... Има доста отбори, но в момента са се концентрирали единствено и само към ЦСКА", заяви Стойчо Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЕВСКИ 1914

    6 5 Отговор
    Литекс не е Цска.
  • 2 1234

    13 5 Отговор
    Тъпо олово, едно е да ползваш лиценз, друго е един отбор от Ловеч да сменява име, адрес, град, но със запазен ЕИК!
    Локо Пд не е фалирал и не е прекратен, а ЦСКА фалира и това го обяви българският съд!!

    Коментиран от #5

  • 3 минувач

    10 3 Отговор
    Локо Пд никога не са фалирали, факт! В момента на обединението с Велбъжд играят в професионалния футбол във втора лига. Десетки отбори през годините са се обединявали с други такива, къде по-малки, къде по-големи... Генеалогията на всички е ясна.
    А сега един въпрос с понижена трудност - кога и с кого се обедини фалиралото ЦСКА?
  • 4 Така е

    5 2 Отговор
    Стоилов дава предимно неправилни примери. Пирин не знам дали са фалирвали. Но също така Литекс Е ЦСКА, по-точно упълномощен наследник на ЦСКА и това е официално признато в цял свят с документ от ФИФА.
  • 5 Plovdiv

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Велбъжд Кюстендил се премести в Пловдив и са Локо Пловдив (Локо Пд са в "Б" група тогава) но Феновете на Локо изобщо не поставят под съмнение дали са фенове на Локо или Велбъжд. Продължаваме: Олимпик Тетевен се премести под Аязмото (при това на полусезона, а автентичното Берое играе в "Б" група тогава) в Стара Загора и станаха Берое Стара Загора. Феновете ги приеха, защото не се интересуват от юридически похвати, а от футбол. Да продължаваме ли с примери? Етър Велико Търново ползва лиценза на Ботев Дебелец, дори игра няколко мача в Дебелец преди да се премести на "Ивайло", а феновете на Етър ги подкрепяха даже и на стадиона в Дебелец. Септември Симитли си даде лиценза и се премести в Благоевград и станаха Пирин Благоевград. Интересното е , че Пирин след това отново фалираха и за втори път прибяхнаха до използването на лиценз - този път от Банско! Ботев Пловдив използваха Металик Сопот и така прескочиха не една, а цели две групи ( трябваше да са в Пловдивска "Б" окръжна). Над 40 клуба (Лудогорец Разград, Нефтохимик Бургас, Дунав Русе, Черноморец Бутгас, Локомотив Горна Оряховица, Спартак Варна, Ботев Враца, Спартак Плевен...) са правили това последните години. Най важното е, че това е напълно законно!

    Коментиран от #9

  • 6 Диамантената ръка

    5 4 Отговор
    Стоилов, това са различни неща, ама де толкоз акъл да го проумееш...
  • 7 същата е

    3 0 Отговор
    `Ботев` се обедини с Металик`-Сопот и почнаха от 3 група!

    Коментиран от #10

  • 8 БГ681

    1 1 Отговор
    Много ясно това е просто една фирма едно ЕИК. Една административна процедура. Отбор е феновете постиженията историята футболистите стадиона а не името на фирмата
  • 9 1234

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Plovdiv":

    ЦСКА не се е обединил с никой!!!! Съдът, българският съд го обяви в несъстоятелност! Може би е трудно смилаемо да се четат съдебни решения от лица като Оловото от Ловеч - но може да се потърси помощ. При обединение се ползва името на единия отбор и лиценза на другия - тъпо е, но след като се допуска от закона. Литекс Ловеч си смени фирменото наименование на ЦСКА- София и това е признато от представители на ГГ пред УЕФА - там е използван израза - ребрандиране на клубното наименование! И след като отборът, създаден през 1948 година не съществува, Литекс НЕ може да се обедини с ЦСКА, а се обединява с Етрополе. Ако някой от пишещите тук си промени името на Бойко МетодиевБорисов - ще стане ли веднага премиер, дори хората да го приемат за такъв, ще придобие ли къщата в Банкя и чекмеджетата???? Мислете трезво - няма го ЦСКА - има новонаименован отбор от Литекс, който беше Осъм, ЛЕКС, Ловеч - новото име е ЦСКА -София. Лека вечер и мислете повече.
  • 10 Пловдив

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "същата е":

    Ботев не се е обединявал с никого, папагал! Истинският Ботев, на Христолов дружеството, ФАЛИРА също като ЦСКА! Отнякъде изкопаха някакво фенско сдружение , замразено над 10 години, на което бяха изтекли дълговете по давност, и то взе лиценза на Металик Сопот. Знаем , че пилешките ви мозъци нямат голям капацитет и паметта ви е къса, но историята се помни от по-умните от вас и я има записана!