Last news in Fakti

19 Юли, 2020 22:41 2 289 7

Славия ще играе в Лига Европа след победа над Ботев Пд (ВИДЕО)

  • славия-
  • футбол-
  • ботев пловдив-
  • лига европа

С баража бе сложен край на футболния сезон в България

Славия ще играе в Лига Европа след победа над Ботев Пд (ВИДЕО) - 1

Славия победи Ботев (Пловдив) и сложи край на футболния сезон в България. Баражът определи четвъртия участник на страната ни в евротурнирите. Лудогорец ще играе в квалификациите на Шампионската лига, а Локомотив (Пловдив) и ЦСКА вече имаха квоти за Лига Европа.

Славия стигна до сблъсъка, като зае трето място в първата шестица на първенството. Със силен финален спринт най-старият столичен клуб изпревари Левски. Ботев пък се пребори за първата позиция във втората осмица, като елиминира в директен мач Черно море.

Днес "белите" надиграха гостите си с 2:1, след попадения на своя капитан Янис Карабельов, както и на Ивайло Димитров. Почетният гол за съперника бе отбелязан от Андерсон. Ботев обаче изхвърли столичния тим на осминафиналите в турнира за Купата на България след успех с 2:1 в София. Тази вечер обаче столичани си отмъстиха за поражението.

Първото полувреме предложи много емоции и битка на феновете на двата тима. И Славия, и Ботев (Пд) осъзнаваха важността на двубоя и значението, което може да има всяка евентуална допусната грешка. Това направи единайсеторките прекалено предпазливи и до голяма степен можеше да обясни липсата на положения пред двете врати. Ситуации имаше, атаки не липсваха, но до точни изстрели така и не се стигаше.

Ботев (Пловдив) налагаше известно териториално надмощие, но това не водеше автоматично до нещо сериозно в полето на Стериакис. На няколко пъти атаки на пловдивчани бяха спирани за засада, като най-често в подобна ситуация изпадаше Тонев. Играчът на "канарчетата" дори се видя принуден да смени фланелката си още в началото на двубоя, след като бе задържан и тениската му се скъса. Йомов и Кирилов бяха носителите на напрежение за бранителите на Ботев (Пд). Двамата футболисти на Славия използваха всяка отдала им се възможност да пробият по своя фланг и да центрират в наказателното поле.

Именно при една подобна ситуация, 4 минути преди почивката, Кирилов напредна по лявото крило и центрира за капитана Карабельов, който с премерен изстрел от близка дистанция откри резултата в полза на "белите". Славия дори можеше да стигне и до втори гол преди паузата, но бранителите на пловдивчани се справиха и не позволиха това да се случи.

През второто полувреме попадения не бяха реализирани, като имаше и доста по-малко ситуации за гол. Вместо това двамата треньори извършиха почти всички позволени им промени, в опит да направят така, че да стигнат до крайния успех.

Зачестиха и официалните предупреждения, като по чудо никой не бе принуден да напусне терена преждевременно. Два изстрела на Неделев от свободен удар бяха всичко по-интересно за пловдивчани, които така и не намираха верния път към целта. 2:0 направи Ивайло Димитров, разписал се директно от свободен удар няколко минути преди последния съдийски сигнал. Крайното 2:1 оформи Андерсон, възползвал се от добър пас на Тонев. Малко след това обаче Джонатан остави пловдивчани с човек по-малко на терена, след като си изкара втори жълт картон.

Така третият в крайното класиране на efbet Лига ще изпробва шанса и възможностите си в Лига Европа, като добавя към клубната си каса 240 000 евро.

В елита на българския футбол Славия и Ботев са се срещали общо вече 127 пъти, като домакините днес имат 51 победи, Ботев (Пд) е с 50, а 26 от мачовете са завършили наравно. Головата разлика е 194:90 в полза на пловдивчани.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Славия

    9 4 Отговор
    Мачкайте Слависти

    Коментиран от #3

  • 2 А Левски къде ще играе

    10 2 Отговор
    без екипи и обувки.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 3 сега

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Славия":

    Мим33 ще започне да пише глупости за Славия :)))
  • 4 Гошо Петков

    17 1 Отговор
    Със Славия имам повече трофеи отколкото с ФК Подуяне.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ами например

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "А Левски къде ще играе":

    със " Скрита сила - Мъдрево или " Енев" -"Дибич.
  • 7 Covid 20

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "А Левски къде ще играе":

    Ще играят с адашите си от Чепинци дерби на говеждия стадион пред 20-30 лумпени с бръснати глави!