16 Август, 2020 11:03 1 574 2

Гранд в Турция с опит да привлече футболист № 1 на България за 2018-а

  • кирил десподов-
  • галатасарай-
  • футбол-
  • каляри

В момента Десподов тренира с Каляри и очаква да научи дали в клуба ще разчитат на него

Гранд в Турция с опит да привлече футболист № 1 на България за 2018-а - 1
Снимка: БГНЕС

Турският гранд Галатасарай ще направи опит да привлече футболист номер 1 на България за 2018 година Кирил Десподов. 23-годишният национал изигра много силен сезон под наем в австрийския Щурм Грац, като вкара общо 9 гола и направи 8 асистенции. В момента Десподов тренира с Каляри и очаква да научи дали в клуба ще разчитат на него.

Каляри не иска да продава българина, освен ако не получи неустоима оферта. Вариант той да бъде преотстъпен отново обаче е напълно актуален.

От Галатасарай са се свързали с италианския клуб, за да разберат при какви условия могат да привлекат Десподов. Рекордьорът по титли в Турция търси дясно крило след раздялата с Хенри Ониекуру, който се върна в Монако.

Специализираният сайт transfermarkt.de оценява Десподов на 3,2 млн. евро. През януари 2019-а Каляри плати за него на ЦСКА-София 3,5 млн.

Ако премине в Галатасарай, българският национал ще играе под ръководството на легендарния Фатих Терим и ще е съотборник със звездите Радамел Фалкао, Арда Туран и Райън Бабел.

Галатасарай обаче не е единственият кандидат за Десподов. От него се интересува и новакът в Серия "А" Кротоне. Според италианските медии, бившият тим на Александър Тонев съвсем скоро ще отправи оферта за взимане под наем на 23-годишния флангови футболист.

Неотдавна на Апенините съобщиха, че Десподов е трансферна цел и на Парма и Сасуоло. Извън Италия българинът е искан от Вердер Бремен, Сент Етиен и АЕК.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фатих Терим

    4 0 Отговор
    Ако ще идва, да си вземе и един османски Ром за преводач! Може и Ромка да е, ама да е по засукана, че да си общуваме перфектно!👅👅👅👅👅👅

    Коментиран от #2

  • 2 Не Бе

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фатих Терим":

    По добре един Мелез да си вземе. Те поне и турска и гръцка кръв носят. Може да се наложи и в Гърция да ходят.