Last news in Fakti

16 Август, 2020 21:55 3 143 10

ЦСКА удари Ботев Пд с гол в последната секунда (ВИДЕО)

  • цска-
  • ботев пловдив-
  • efbet лига-
  • футбол

Стефано Белтарме донесе трите точки за домакините с гол от пряк свободен удар

ЦСКА удари Ботев Пд с гол в последната секунда (ВИДЕО) - 1

ЦСКА стигна до много важна победа над Ботев Пловдив с 2:1 в дербито от 2-ия кръг на efbet Лига. В 23-ата минута Юнус Санкаре откри с дебютното си попадение с "червената" фланелка. След точно час Мишел Еспиноса успя да изравни, но в добавеното време на срещата Стефано Белтарме донесе трите точки за домакините с гол от пряк свободен удар. 

Срещата бе предшествана с минута мълчание в памет на починалата легенда на Левски Бисер Михайлов.

Мачът започна със сблъсък в центъра на терена, при който Тодор Неделев се наложи да получи медицинска помощ. Той обаче успя да се върне на терена без сериозни последици.

Първият удар към една от двете врати дойде във втората минута. Отправи го Амос Юга, но той бе слаб и неточен.

В петата минута домакините пропуснаха страхотен шанс да поведат в резултата. Тиаго изпрати топката за Али Соу в наказателното поле. Нападателят успя да овладее топката, но се подхлъзна. Все пак имаше късмет тя да остане у него и веднага стреля. Вратарят на гостите Янко Георгиев обаче отрази удара на Соу, а при добавката Енрике Рафаел не успя да уцели вратата от близко разстояние.

Отново Али Соу създаде суматоха в наказателното поле на Ботев в 15-ата минута. Нападателят успя да се справи със Станислав Работов и Виктор Генев след ново дълго подаване, топката след това стигна до непокрития Греъм Кери, който стреля фронтално от малко над 10 метра, но покрай вратата на Георгиев.

Три минути след това Юнус Санкаре стреля с глава от границата на наказателното поле след една отбита топка. Кълбото се насочи заплашително под гредата, но стражът на Ботев успя да избие в корнер.

В 21-ата минута Ботев отправи първи удар по посока противниковата врата. Това стори Атанас Илиев с глава, след като засече центриране отдясно на Мите Цикарски, но шутът премина над напречната греда.

Натискът на ЦСКА обаче даде резултат и в 23-ата минута "червените" поведоха. Греъм Кери изпълни пряк свободен удар, но право в стената. Топката обаче попадна в краката на Брадли Мазику, който стреля диагонално през доста играчи. Кълбото рикошира в част от футболистите в пеналтерията, а там най-съобразителен се оказа Юнус Санкаре, който реализира дебютното си попадение за клуба.

По-добрата игра на домакините продължи и отново имаха шанс за ново попадение. Голмайсторът Санкаре, почти от аутлинията, пробва пас за свой непокрит съотборник и замалко не доведе до автогол на Атанас Илиев. След последвалия корнер Тиаго Родригес отправи силен удар, но над вратата.

В последната минута от редовното време на първата част Греъм Кери направи добър пробив в половината на Ботев и опита удар извън наказателното поле, но високо над вратата на Георгиев. 

Началните минути на втората част нещата на терена вървяха доста спокойно, но след точно час игра Ботев успя да изравни с първия си точен удар. Тодор Неделев центрира майсторски от първия ъглов удар в наказателното поле, където Мишел Еспиноса стреля с глава във вратата на Бусато - 1:1.

"Червените" можеха моментално да си върнат аванса, но Соу направи нов пропуск. Тиаго изведе Али Соу сам срещу Янко Георгиев, но гамбиецът стреля точно във вратаря.

В следващите минути положения пред двете врати липсваха, като инициативата я пое отборът гост след изравнителното попадение. 

В 84-ата минута хубав удар от далечно разстояние отправи Тиаго, но Янко Георгиев изби в ъглов удар. Три минути след това отново Тиаго шутира силно, но покрай дясната греда на вратата на Ботев.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сърца червени, сърца милиони на шампиони

    16 10 Отговор
    Довиждане, майни 🧻

    Коментиран от #6

  • 2 Цска1948

    6 13 Отговор
    Ех този Литекс., то голямо нещо немат думи ората.
  • 3 Алфа Вълкът

    13 10 Отговор
    Цесекар съм, ама тва да не е националния отбор на Конго?
  • 4 зрител

    5 9 Отговор
    Прочетох статията и с учудване разбрах от имената в съставите на отборите,че в и първенството на Нигерия имало също имало отбори и с имена ЦСКА и Ботев...Даже и няколко българи играят там! Ама Факти какво ни интересуват некакви чернокожи несретници и няколко български такива, чиито отбори странно защо носят имената на славните някога наистина БЪЛГАРСКИ отбори?!

    Коментиран от #5

  • 5 Sion

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "зрител":

    Очевидно и Манчестър Юнайтед имат, и Манчестър Сити, и Байерн и всъщност всеки от големите отбори, по твоите мерки е минимум от Африка..И какво лошо има в това, чужденци да играят в отборите?Или ти специално си против тъмнокожите играчи?

    Коментиран от #8

  • 6 Алооо джурналиста

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Сърца червени, сърца милиони на шампиони":

    Няма вече ЦСКА. Пише се ЦСКА- София, което е съвсем друг отбор( да не влизам в подробности).
  • 7 Българин

    0 3 Отговор
    Победа над ловешкия отбор от ООН. #БлекЛитексМатерс
  • 8 Един тъпчо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Sion":

    Оо ами кък не можаха да ги подберат по това да са българи, да можех и я да са доредя да си тръкам дупето на пейката и да ми дават наготову минимална заплата. Ех да ми плащаше някой за това.
  • 9 Абе то школите отдавна

    0 1 Отговор
    са извън стандартите, вие питате що нищо не никне от там, а то и да изникне, ще замине първо за Италия и Англия, няма да тъне тук. А тук тънат само чужденците, които не търсят пенсия и бъдеще, а само бързи пари под масите. Научете се да правите забележки на собствениците, че укриват масово размерите на заплатите и мамят с данъците, после питайте за българи. Българинът, като няма чуждо гражданство, тук може и да го затворят, затова си изисква всичко да му е точно документирано.
  • 10 Цецо

    2 0 Отговор
    Иво, не си довършил статията... а и фамилията на човека не е Белтарме, а Белтраме... не заслужаваш да ти се плати! :)))