Last news in Fakti

19 Август, 2020 22:25 1 800 1

Във Формула 1 взаимстват от футбола

  • формула 1-
  • монца-
  • картонени фенове

В инициативата е включена и благотворителност

Във Формула 1 взаимстват от футбола - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гран при на Италия ще се проведе без зрители на легендарната писта Монца. Организаторите на състезанието обаче предприеха благотворителна инициатива, която ще позволи на най-запалените да имат свое присъствие на трасето. Тя се нарича Face for Fan и е подобна на тези в други спортове, като футбола например. Немският клуб Борусия Мьонхенгладбах обяви преди време, че срещу 19 евро ще постави картонен образ на съответния фен на трибуните на стадиона си. На пистата Силвърстоун във Великобритания обмисляха подобен вариант, но той не се осъществи.

При Face for Fan първо се избира силует от сайта на Монца, след това се прави селфи, заплаща се и картоненият „вариант“ на съответния фен трябва да се озове някъде по трибуните на пистата. Минималната цена е 40 евро. В зависимост от цената има различни места, където може да бъде поставен аватарът.

Част от събраните средства ще бъдат дарени на Националния институт по инфекциозни болести в Италия в една от най-старите болници в Милано – Granda Ospedale Maggiore Policlinico. Дял от парите ще получи и компанията L’Associazione Brianza per il Cuore. Тя се занимава с профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 0 Отговор
    Това е непонятно за обикновенния човек от нашите географски ширини. По-скоро нагласен "бизнесмен", спечелил първия си европроект би окупирал цял сектор със своя образ, плащайки със спестените пари от асфалт за 5 мин. слава.