Last news in Fakti

22 Август, 2020 14:05 2 892 0

ФИА издаде важна директива за отборите във Формула 1

  • фиа-
  • формула 1-
  • директива-
  • режими-
  • квалификация-
  • състезание

Директивата (с №37) изисква отборите да използват едни и същи режими по време на квалификация и състезание

ФИА издаде важна директива за отборите във Формула 1 - 1
Снимка: Мерцедес

ФИА издаде техническа директива, забраняваща използване на квалификационни режими от Гран при на Италия, предаде Clubs1.bg. Надпреварата на пистата Монца е на 6 септември. Първоначално се твърдеше, че новото изискване ще бъде въведено за предстоящото състезание в Белгия, което е в края на следващата седмица.

Директивата (с №37) изисква отборите да използват едни и същи режими по време на квалификация и състезание. От федерацията са описали също така как възнамеряват да следят за изпълнението ѝ.

Очакванията на екипите във Формула 1 са, че разликите в квалификации може малко да се намалят, но едва ли ще има сериозни размествания.

„Честно казано, нямам представа какво носят различните режими на отделните задвижващи системи. Убеден съм, че всеки производител има определени настройки, налични за квалификация и състезание. Ще се изненадам, ако някой кара само с един режим. Не мога да преценя колко голяма е разликата между различните агрегати. Но каквито и да са промените, според мен Мерцедес – с техните възможности и капацитет – ще продължат да са примерът в модерната ера на хибридни задвижвания“, коментира шефът на Макларън Андреас Зайдл.

Люис Хамилтън предположи, че мярката може да е насочена срещу тима му, но бе категоричен, че тя изобщо не го притеснява. Спортният директор на Мерцедес Тото Волф също не се впечатли особено.

„Не смятам, че ни липсва представяне в събота. Досега имахме доста сериозна преднина. Ако Формула 1 забрани определени режими на двигателите, то според мен това всъщност може да ни помогне в състезанията. Трябва да имате предвид също така, че дори да ни повлияе в квалификация (което не съм сигурен, че ще стане) с няколко десети от секундата, то ще има същия ефект и за останалите. Ние така или иначе почти бяхме на границата относно това какво можем да извлечем от задвижващата система. При това положение ограничение на квалификационните режими ще ни направи по-силни в състезанията“, заяви Волф.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА