Last news in Fakti

20 Август, 2020 00:17 3 627 2

Логичното се случи: Байерн опердаши Лион и се класира за финала на Шампионската лига

  • шампионска лига-
  • байерн мюнхен-
  • лион-
  • 3:0

''Баварците'' надделяха над ''хлапетата'' с класическото 3:0

Логичното се случи: Байерн опердаши Лион и се класира за финала на Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Байерн Мюнхен е вторият финалист в Шампионската лига! "Баварците" си осигуриха мач за трофея, след като победиха с 3:0 тима на Олимпик Лион. Срещата се игра на стадион Жозе Алваладе в Лисабон, а финалистът бе определен в един полуфинален мач заради пандемията от коронавирус.

Серж Гнабри направи силен мач и се превърна в герой за своя тим, след като реализира два гола за Байерн, които паднаха в 18-тата и 33-тата минути. Крайното 3:0 оформи Роберт Левандовски в 88-мата минута, с което реализира своя 15-ти гол в Шампионската лига за сезона.

Така на финала в неделя, германският шампион ще излезе за своя 11-ти финал в най-престижния европейски футболен турнир и ще се бори за титлата срещу Пари Сен Жермен, който пък на полуфинала елиминира РБ Лайпциг - също с 3:0.

Мачът започна динамично, с високо темпо и интересни ситуации. Още в 4-тата минута пред Лион се откри прекрасна възможност да поведе в резултата. Менфис Депай получи подаване в центъра на терена, преодоля двама противници на скорост, влезе в наказателното поле, залъга вратаря и отправи удар с десния крак, който обаче премина встрани от вратата. 

В 11-тата минута и Байерн отговори с добре организирана атака, която завърши с подаване към Горецка в наказателното поле. Халфът отправи удар към левия ъгъл на Лопес, но стражът се намеси с решаващо спасяване. 

В последваща атака Мемфис Депай получи пас отляво и центрира остро към Токо Екамби, но той не успя да засече по най-добрия начин топката.

В 17-тата минута, с поредния си пробив, Лион се размина на косъм от това да поведе в резултата. Екамби премина през "баварската" защита, отправи удар, но топката нацели дясната греда на Нойер. 

Само минута по-късно германският град наказа пропуските на своя противник. След добър пас на Кимих, Серж Гнабри залъга четирима бранители и отправи неспасяем удар в горния десен ъгъл на Лопес за 1:0.

Гнабри опита отново късмета си в 25-тата минута, когато стреля от границата на наказателното поле, но ударът му не затрудни вратаря на "хлапетата".

В 33-тата минута Левандовски получи прецизен пас на добра позиция точно пред вратата, но не успя да уцели добре топката и тя бе отбита от Лопес. Там обаче Гнабри отново бе точното място и реализира за 2:0 от непосредствена близост.

Менфис Депай опита центриране от корнер в наказателното поле, но куп защитници в червено се справиха с опасността. Това бе и една от малкото ситуации за Лион, който в последните минути на първото полувреме изцяло прие играта в собствената си половина.

Второто полувреме започна далеч по-пасивно и за двата тима, като опасните ситуации бяха рядкост. Една такава се откри пред Иван Перишич, който получи диагонално подаване, влезе в наказателното поле стреля в долния десен ъгъл на Лопес, но португалският страж се справи и улови.

В 55-тата минута, след подаване от ъглов удар, Марсело скочи в опит да засече топката с глава, но я прати в средата на вратата, където Нойер бе на мястото си и се справи с удара.

Три минути по-късно нова отлична възможност се откри пред "хлапетата". Екамби нахлу в наказателното поле отдясно, получи топката на крака си и без да се бави шутира по земя, но Нойер бе излезнал придвидливо, скъси ъгъла и се намеси решително.

В 80-тата минута влезналия като резерва Филипе Коутиньо получи топката непосредствено пред вратарското поле и разстреля Лопес, но попадението му не бе зачетено заради засада.

В 88-мата минута Кимих изпълни пряк свободен удар отдясно на наказателното поле. Той центрира към линията на вратарското поле, където Роберт Левандовски се извиси и с глава преодоля Лопес, за да оформи крайното 3:0.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    17 7 Отговор
    Вместо да напишете борбен Лион не успя да се справи с Байерн и направи куп пропуски, вие логичното се сличило, Байерн опердаши Лион? Да не си на пейката пред блока? Логичното не беше ли и с Юве и Сити
  • 2 Уди Кълвача

    7 19 Отговор
    Немския футбол най грозни футбол.