Last news in Fakti

25 Август, 2020 13:42 3 673 2

Макс Верстапен вреди на отбора си, съсипвал психически съотборниците си

  • макс верстапен-
  • red bull-
  • red bull racing-
  • формула 1

Задачата на Red Bull не е лесна, понеже те разчитат на своята академия за млади пилоти

Макс Верстапен вреди на отбора си, съсипвал психически съотборниците си - 1
Снимка: БГНЕС

Макс Верстапен дебютира във Формула 1 преди пет години и веднага накара целия свят да говори за таланта му. Много бързо младият нидерландец се превърна в лидер на отбора на Red Bull въпреки малкия опит, който има зад гърба си. В последните две години Макс вдигна толкова високо нивото си и показва такава скорост на пистата, че колкото и странно да звучи, започва да вреди на отбора си.

Причината е, че съсипва психически съотборниците си, които иначе имат талант, но сравнявани с Верстапен, изглеждат като състезаващи се в различна дисциплина. В края на 2018 година първият му съотборник в Red Bull Даниел Рикардо реши да напусне тима по посока Рено, като по това време разликата между двамата на пистата все още беше минимална.

През 2019 година на мястото на австралиеца дойде Пиер Гасли, който тотално се срина психически от невъзможността да поддържа дори близко темпо до това, което постигаше Макс със същия RB15 болид. В средата на сезона от Red Bull решиха да върнат Гасли във втория си отбор (по това време Торо Росо) и от там повишиха Алекс Албън. Той започна сравнително добре, но тази година е много далеч от скоростта на лидера на тима и това оставя Верстапен сам да се бори срещу двамата пилоти на доминиращия отбор на Mercedes Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

Задачата на Red Bull не е лесна, понеже те разчитат на своята академия за млади пилоти. Там явно не разполагат с кандидат, който има качествата за съотборник на Макс, подобно на Валтери Ботас, който върши по най-добрия начин ролята си на неформален пилот номер две в Mercedes и помага по най-добрия начин на Люис Хамилтън да печели без проблеми световните си титли от години насам. Вече е време австрийският тим да признае, че няма опции, и трябва да погледне и извън своята академия в търсенето на съотборник на Верстапен, ако иска наистина да спре доминацията на Mercedes.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Brabus

    6 3 Отговор
    Има шанс за победа, макар и минимален..., когато Хамилтън се оттегли!
  • 2 Subaru STI

    2 0 Отговор
    Макс е бърз, безкрупулен и нагъл - както Шуми навремето. Но това не го прави шампион. Льо Клер е наследникът на Хамилтон след осмата титла :)