Last news in Fakti

22 Август, 2020 21:17 1 977 4

ЦСКА се поизпоти здраво, но в крайна сметка взе своето във Враца (ВИДЕО)

  • efbet лига-
  • ботев (враца)-
  • цска-
  • 1-2

Али Соу се превърна в герой за ''армейците''

ЦСКА се поизпоти здраво, но в крайна сметка взе своето във Враца (ВИДЕО) - 1
Кадър: Diema sport

Отборът на ЦСКА успя да постигне изключително важна победа с 2:1 при гостуването си във Враца на местния на Ботев в мач от 3-тия кръг на efbet Лига. Резултатът беше открит от Рафаел Енрике в 18-ата минута, преди Даниел Генов да изравни в последната минута на първата част. През второто полувреме аванс за гостите даде Али Соу.

Двубоят започна ударно за "червените", които създадоха големи шансове още в първите две минути. След няма и 60 секунди Али Соу получи пас в дълбочина, пребори се с неубедителния Венцислав Керчев и излезе сам срещу стража Красимир Костов. Вратарят обаче добре скъси ъгъла и успя да спре удара на гамбиеца. След ъгловия удар Соу отново тества рефлексите на Костов, този път с глава, но Костов отново беше сигурен. 

"Армейците" продължиха да са по-настоятелният отбор и това даде своя резултат в 18-ата минута. След нова продължителна атака на гостите топката стигна до левия фланг, където Греъм Кери пласира изящно центриране на главата на Рафаел Енрике на далечната греда, а крилото не сбърка за 1:0. 

Само 4 минути по-късно играчите на Стамен Белчев можеха да поведат с 2:0. След чудесна атака по левия фланг Кери изведе Али Соу, който изпревари Красимир Костов и подаде на точката на дузпата. Там беше именно Кери, който стреля слабо, което позволи на Атанас Зехиров да изчисти буквално от гол линията. 

Постепенно момчетата на Антони Здравков намериха своя ритъм и започнаха да владеят топката далеч повече

Натискът на врачани даде своя резултат в първата минута на добавеното време на първата част. След поредното добро нападение на врачани, Атанас Зехиров пласира удар в близкия ъгъл на вратата на Густаво Бусато. Топката срещна гредата, но при добавката Даниел Генов не прости на "червените", за да изравни за 1:1. 

Само две минути след рестарта момчетата на Стамен Белчев можеше отново да поведат. След бърза атака по левия фланг Рафаел Енрике върна топката на точката на дузпата за Али Соу, който стреля, но ударът му беше блокиран в ъглов удар. 

В 54-та минута голям шанс се откри и пред Ботев (Враца). След бърза контраатака Петър Атанасов се оказа 1 на 1 срещу Валентин Антов на границата на наказателното поле. Нападателят не се поколеба да стреля в далечния ъгъл, но Бусато беше безупречен, избивайки топката в корнер.

Последва период на натиск от "червените", който обаче включваше само немощни изстрели отдалеч, които не затрудняваха Красимир Костов. 

В 73-та минута все пак усилията на хората на Стамен Белчев дадоха резултат. Тиаго успя да покаже изящен поглед, намирайки Али Соу зад гърба на отбраната на домакините. Таранът успя да се пребори майсторски с Керчев, който за пореден път показа слабости в тази битка с гамбиеца. Соу овладя хладнокръвно и прати топката над плонжа на Костов за 2:1. 

Пет минути преди края на мача "армейците" можеха да си подпечатат успеха. След изпълнение на корнер от страна на Стефано Белтраме, Юрген Матей се извиси най-високо и стреля, но ударът му премина съвсем близо до дясната греда на Костов. 

До края на срещата нови попадения не паднаха и така момчетата на Стамен Белчев излязоха начело във временното класиране, събирайки актив от 7 точки. Възпитаниците на Антони Здравков, от своя страна, останаха с 3 пункта след изиграването на откриващите три срещи.

ВИДЕО:


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    7 1 Отговор
    А левски на кое място са?
  • 2 леФски

    7 1 Отговор
    Лефски са на 13то предпоследно място с 1точка смех незнам защо се гърчат а не обявявят фалит
  • 3 ХА ХА

    0 6 Отговор
    Кое ЦСКА бе авторе ?
  • 4 Големец

    4 0 Отговор
    Хареса ми играта... Класата си е класа! Колкото до Говедата - жалки сте.
    Само ЦСКА!!