23 Август, 2020 22:36 2 340 6

Ботев (Пловдив) и Берое не се победиха, но сътвориха невероятен голов трилър (ВИДЕО)

  • efbet лига-
  • ботев (пловдив)-
  • берое-
  • 3:3

Тодор Неделев изигра поредния си феноменален мач за ''канарчетата''

Ботев (Пловдив) и Берое не се победиха, но сътвориха невероятен голов трилър (ВИДЕО) - 1
Снимка: beroe.bg

Отборите на Ботев (Пловдив) и Берое изиграха страхотен мач като завършиха 3:3 в дербито на Тракия. Двубоят на Коматево бе от 3-ия кръг в efbet Лига. Гостите от Стара Загора дръпнаха с два гола още до 5-тата, като и двете попадения отбеляза Ибрахима Конте. През второто полувреме "канарите" успяха да стигнат до пълен обрат, като главен герой бе Тодор Неделев. Той вкара невероятни два гола от пряк свободен удар, а между тях Атанас Илиев реализира страхотно бижу от воле. Берое не се предаде и Гаюс Макута изравни в края за 3:3. Ботев събра актив от 4 точки, докато Берое има 5.

Още във втората минута на дербито Берое откри резултата. Джонатан Перейра от Ботев (Пловдив) се замота близо до вратата, опита да изчисти, но не уцели добре топката. Тя попадна пред крака на Ибрахим Конте, който със силен и много точен удар препарира Янко Георгиев за 1:0 в полза на старозагорци..

Минута по-късно Берое получи правото да изпълни дузпа. Дълго подаване към Алиун Фал изведе футболиста сам срещу Янко Георгиев, който го закачи и фаулира. Реферът Волен Чинков веднага отсъди дузпа, а Ибрахима Конте я вкара в 5-ата минута на двубоя.

В следващите минути темпото на игра поспадна, а Ботев се окопити. Първото добро влизане на "канарите" дойде в 18-ата минута. Тогава Тодор Неделев проби през центъра и подаде към непокрития Атанас Илиев. Той обаче не можа да овладее добре и бе блокиран.

В 33-ата минута Ботев създаде отличен шанс за гол. След атака по дясното крило, Крис Добрев се отскубна от защитата на Берое, влезе към центъра на игрището и стигна до дъгата на наказателното поле. Той пробва удар с левия крак, но той се получи много слаб и Християн Василев улови.

След грешка при изнасянето на топката от страна на Берое, Иван Бандаловски се оказа на страхотна стрелкова позиция. Той стреля моментално, но защитник в зелено се хвърли и спаси евентуален гол.

Секунди преди края на първото полувреме Ботев (Пловдив) стигна до най-добрия си шанс. Славчо Шоколаров тръгна мощно и отправи страховит удар. След рикошет в гърба на защитник на Берое топката се удари в напречната греда и излезе в корнер.

Втората част започна с високо темпо, като гостите от Берое направиха две бързи влизания към вратата на Ботев.

В 50-ата минута Ботев (Пловдив) се върна в дербито. Голямата звезда Тодор Неделев вкара страхотно попадение от пряк свободен удар - 1:2.

Минути след това "канарите" можеха и да изравнят. Ударът на Атанас Илиев се оплете в мрежата, но от външната ѝ страна.

А в 52-ата минута Ботев (Пловдив) възкръсна! Дълга топка не бе добре изчистена от защитата на Берое и попадна в нападателя на ''канарите'' Атанас Илиев. Той веднага стреля с левия крак от воле и отбеляза рядко срещан гол по българските терени - 2:2.

В 58-ата минута Ботев вкара и трети гол. Атанас Илиев се оказа най-съобразителен и преодоля вратаря на Берое с удар от малкото наказателно поле. Оказа се обаче, че нападателят е бил в засада и голът не бе признат.

"Канарите" продължиха да са доста активни в следващите минути, но пропуски направиха Илиев и Перейра. Коварен удар на Тодор Неделев от над 35 метра затрудни вратаря Василев, а секунди след това отново капитанът пробва стража от малко по-близо. Все пак вратарят Василев се справи.

В 74-ата минута Тодор Неделев направи обрата пълен в полза на Ботев (Пловдив). Той реализира 80-ия си гол с екипа на "канарчетата", като попадението му отново беше от фаул - 3:2.

Берое обаче не се предаде. В 88-ата минута Иван Минчев центрира от фаул, топката прелетя чак до Георги Ангелов на задна греда, а той я подаде с едно докосване към вхръхлитащия Гаюс Макута, който изравни резултата - 3:3.

До края още голове не паднаха - така Ботев Пд и Берое завършиха 3:3.

ВИДЕО:


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    2 4 Отговор
    Кой нормален гледа българския цирк,че и пари дава на всичко отгоре,айде няма нужда.

    Коментиран от #4

  • 2 Робот

    6 1 Отговор
    В Берое има повече негри, отколкото в централна Африка и САЩ , взети заедно!

    Коментиран от #3

  • 3 бг футбол

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Робот":

    Не повече от Лудогорец
  • 4 Мили дебили

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "гого":

    Прав и Гого, истинските гейове като тебе гледат само американското първенство, нова тв и гейпарадите по света! И си плащат с кеф за зрелищата.
  • 5 Ушата Сова

    0 0 Отговор
    Авторе ,пробвай се в коментатор ,цар си !
  • 6 БЕРОЕ

    1 3 Отговор
    СТРАХОТЕН МАЧ СЕ ПОЛУЧИ!БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ ВЪРВИ НАПРЕД!