Last news in Fakti

21 Август, 2020 22:20 2 335 3

Локомотив (Пловдив) нокаутира Славия насред София

  • efbet лига-
  • славия-
  • локомотив (пловдив)-
  • 0:2

''Смърфовете'' не са имали толкова лесно гостуване в българската столица от доста време насам

Локомотив (Пловдив) нокаутира Славия насред София - 1
Снимка: Dsport

Носителят на Купата на България - Локомотив Пловдив, постигна победа в първия мач от третия кръг в родната efbet Лига. „Смърфовете” взеха „чист успех”, след като надделяха с 2:0 при визитата си на Славия на стадиона в столичния квартал „Овча Купел”. Двете попадения за „черно-белите” в срещата бяха дело на Анте Аралица в 33-ата минута, а в 81-ата Бирсент Карагарен наказа грешка при изнасяне на топката от „белите” и узакони успеха за пловдивчани.

По този начин Локомотив записа втора поредна победа и вече има актив от шест точки. Така „смърфовете” заеха лидерското място преди европейската им авантюра срещу черногорския Искра, но останалите 12 отбора са с мач по-малко. Славия, от своя страна, остава зазидан на предпоследното място с едва една точка от три кръга, като по-лошото е, че „белите” имат само един реализиран гол няколко дни преди гостуването на албанския Кукеши в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Първите пет минути на срещата предоставиха здрава битка в средата на терена между двата ни евроучастника, но нямаше удари по посока на двете врати. След четвърт час игра Парвиз Умарбаев центрира топката от фаул, но Малембана не успя да засече с глава към вратата на Стергиакис. Миг по-късно пък Лукас Салинас бе изведен вдясно на наказателното поле на "белите" и стреля от движение, но доста неточно в аут.

Славия получи право да изпълни ъглов удар в 27-ата, а отбраната на Локомотив действа слабо. Последваха серия от опити за удари от страна на "белите", но все се намираше футболист на "смърфовете", който да блокира изстрелите.

В 34-ата минута гостите откриха резултата, след като Димитър Илиев пусна пас зад гърба на защитата на Славия и намери Аралица. Той, от своя страна, нанесе диагонален удар с левия крак, който не остави шансове на Стергиакис.

В 44-ата минута Аралица направи кошмарен пропуск. Димитър Илиев с гръб към вратата на Славия изведе Анте Аралица очи в очи със стража на домакините. Нападателят на "смърфовете" стреля лошо отблизо и Стергиакис изби с крак.

В 54-ата минута от второто полувреме бранител на Локомотив сбърка лошо пред наказателното си поле, а Димитър Рангелов овладя. Опитният нападател стреля след завъртане от въздуха, но Алмейда отклони в корнер.

Пет минути по-късно отново Рангелов можеше да изравни резултата, но ударът му с глава отиде аут. В 64-ата домакините направиха нападение отдясно, а топката бе пусната успоредно по земя към Филип Кръстев. Той стреля, но Мартин Луков изби с две ръце и кълбото се върна към Рангелов. Той, от своя страна, опита акробатично ножично изпълнение, но шутът му беше неточен.

В 69-ата минута Андреа Христов стреля с глава, но Луков спокойно улови. Две по-късно гостите направиха нападение отляво, като топката стигна до Карагарен. Той отправи удар отблизо, но Стергиакис се намеси и изби, а последвалият удар на Аралица беше блокиран от защитник на Славия.

Активните действия на Радослав Терзиев отдясно не спряха и той центрира топката към Филип Кръстев в 73-ата минута. Звездата на "белите" скочи високо и стреля с глава, но ударът не беше точен.

В 81-ата минута гостите сложиха точка на спора. Филип Кръстев сбърка в собствената си половина, а Карагарен отне и напредна към наказателното поле. Той стреля диагонално от малък ъгъл и не остави абсолютно никакви шансове на Стергиакис да се намеси.

Димитър Илиев засече с глава центриране от фаул отдясно в 85-ата минута и реализира попадение, но страничният съдия вдигна флага си и отсъди засада. Постепенно "белите" тръгнаха в масирано търсене на попадение. Вместо това, обаче, в четвъртата минута от добавеното време ​Лукас Салинас можеше да вкара трети гол, но опитът му беше неточен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лесно гостуване!

    8 0 Отговор
    А бате Венци колко е заложил на този мач знаете ли?
  • 2 Венци

    8 0 Отговор
    Продавам точки.
  • 3 РЕАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Ох, добре това 2:0 сега, но още ме боли сърцето от онова 9:0 на Овча Купел 1986г. Бях на мача в един кучи студ и умрях от срам.