Last news in Fakti

3 Септември, 2020 09:35 1 836 3

Новите надежди за националите ни започват от днес

  • национален отбор-
  • лига на нациите-
  • футбол-
  • ирландия

Приемаме отбора на Ирландия тази вечер от 21,45 часа

Новите надежди за националите ни започват от днес - 1

Националният тим на България по футбол стартира днес второто си участие в турнира Лигата на нациите. „Лъвовете” на стадион „Васил Левски” отбора на Ирландия в мач от първия кръг на надпреварата.

Срещата е тази вечер от 21,45 часа, а главен рефер на двубоя в София е австриецът Мануел Шютенгрубер. В Gong.bg ще проследим на живо всичко важно преди, по време и след двубоя.

В дебютното издание на надпреварата „трикольорите” успяха да стигнат до бараж за класиране на европейските финали, който ще се изиграе през октомври, а съперник е тимът на Унгария.

Вчера селекционерът Георги Дерменджиев обяви новия капитан на отбора, след като Ивелин Попов прекрати кариерата си за България. Той ще бъде наследен от Петър Занев.

Последният мач на националния отбор бе чак през февруари тази година, когато националите ни отстъпиха на Беларус с 0:1 в контрола.

Оттогава те не са имали възможност да се събират заради пандемията от коронавирус. Предстоящите срещи с Ирландия и Уелс са отличен шанс за Дерменджиев и момчетата му за генерална репетиция преди важния двубой с Унгария следващия месец.

Статистиката от мачовете на България с Ейре е в полза на островитяните. От общо 11 мача, националите ни имат три победи, 4 равенства и 4 загуби, при голова разлика 9:14.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    4 0 Отговор
    Смешковци.
  • 2 5232

    3 0 Отговор
    И футбола ние е пулен цирк, като самота държава.
  • 3 Иван

    2 0 Отговор
    Дано не си останете само с надеждите и мечтите. Ама да не ви пука. Чалготеките са ваши.