13 Септември, 2020 10:00 3 003 17

ЦСКА: Имаше опит за убийство на невинни хора

  • цска-
  • черно море-
  • фенове-
  • бомби

Гневна декларация на ''армейския'' клуб

ЦСКА: Имаше опит за убийство на невинни хора - 1
Снимка: cska.bg

От ЦСКА използваха своя официален сайт, за да публикуват официално изявление по повод случилото се по време на почивката на мача във Варна срещу Черно море. Тогава от улицата, минаваща покрай сектора за гости на стадион „Тича“, бяха хвърлени няколко бомбички, попаднали сред привържениците на „червените“.

От клуба информират, че една от тях е паднала съвсем близо до малко дете и като по чудо не се е стигнало до фатален инцидент. От ЦСКА осъждат поведението на „тези неизвестни страхливци“ и призовават за по-добра организация на стадиона във Варна.

Ето и изявлението им в цялост:

Армейци,

ЦСКА като клуб, който никога не е толерирал насилието и безредиците по стадионите, е крайно възмутен от безумието и постъпката на неизвестните лица във Варна, които застрашиха живота и здравето на десетки армейски фенове със своите престъпни действия.

По време на почивката на днешния мач срещу Черно море, около пет минути преди началото на второто полувреме, в сектора с привърженици на ЦСКА бяха хвърлени няколко бомби, които долетяха откъм улица "Никола Вапцаров", минаваща точно зад стадион "Тича". Една от бомбите падна съвсем близо до малко дете, дошло да наблюдава срещата със своите родители и за малко не се стигна до фатален инцидент. Именно тази проява провокира и гневната реакция на част от червената агитка, като в крайна сметка, с усилията и вътрешна организация на самия фенклуб и всеотдайна помощ от страна на хора от спортно-техническия ни щаб, нещата не излязоха от контрол и срещата продължи без сериозни ексцесии.

Излишно е да казваме, че подобни действия са абсолютно недопустими и остро осъждаме поведението на тези неизвестни страхливци, които си позволиха да хвърлят опасни бомби към зрителите, дошли да наблюдават мирно и спокойно срещата. Надяваме се полицията да установи бързо виновниците за тази грозна провокация и те да бъдат подведени под най-строга отговорност.

Надяваме се, да не се окажат верни информациите, че те са заловени и вече пуснати на свобода! На практика имахме безотговорен опит за убийство на невинни хора и това без значение на клубна принадлежност и пристрастия, демонстрира в извършителите липса на нормален разсъдък, хуманност и уважение към всички човешки ценности. И най-вече, към човешкия живот!

Призоваваме домакините на този стадион и всички ангажирани институции и органи на реда да подобрят организацията и за в бъдеще да вземат по-адекватни мерки за обезпечаване на сигурността, здравето и живота на зрителите, както на стадиона, така и около него, за да не се стигне до фатални събития.

Футболът е най-великата игра, защото е призвана да носи радост и наслада на зрителите. Нека стадионите и футболните срещи не се превръщат в бойно поле!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    13 3 Отговор
    Велика игра, на която по стадионите,, някои без мозъчни. амеби,, създават безредие и опасност за нищо неподозиращи хора...!
  • 2 Само ЦСКА (България)

    14 10 Отговор
    ЦСКА ВЪЗКРЪСНА, тубата и гунди - НЕ!

    Коментиран от #6

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 6 Отговор
    футбол имаше някога сега не а публиката повечето са побойници комплексари наркомани
  • 4 ЦеСкИ лЕсЕкА

    11 4 Отговор
    Е заради това не стъпвам на стадион!
  • 5 Бат Бойко нощния бандит

    5 4 Отговор
    Да се пребият и обгазят всички.Къде са танковете с водните оръдия?
  • 6 pop

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "Само ЦСКА (България)":

    кое цеска...

    Коментиран от #13

  • 7 С.С

    14 1 Отговор
    Неприятна и типично хулиганска проява е това-не го отричам. Хората са отишли да гледат футболен мач,а този/тези тъ..ци без малко да осакатят дете-на такива боят им е в кърпа вързан,ако ги бяха хванали. Терена не е място за война,но в такъв се превърна от феновете. Избиване на комплекси и омраза не може да става там. Между другото-във Варна има фенове не само на Черно море,има и на Спартак,на Левски. Никой нищо не може да каже със сигурност от кои са били. Добре,че детето не е пострадало сериозно,но сериозен спомен ще му остане.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор
    да ми изцъхнат ръцете на тоя гдето метна бомбичка гадни комплексарчета ало ЧЕРНО МОРЕ що за ХОРА СТЕ
  • 9 Дельо Хайдутин

    12 3 Отговор
    На баце бомбаджиите.ха ха ха

    Коментиран от #10

  • 10 На ти

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "Дельо Хайдутин":

    На Баце оная р.... абот...а да му цинк... аш!
    Ха ха хаааа

    Коментиран от #11, #12

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "На ти":

    герб си отива
  • 12 Дельо Хайдутин

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "На ти":

    От тебе не мога да се вредя.ха ха ха
  • 13 Ехх, колко жалко е да си говедо!

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "pop":

    Скоро ще питаш тубата лично, кухорог олигофрен!

    Коментиран от #15

  • 14 Завистливите дърти ЦК

    2 0 Отговор
    Коментарът ми беше първи...!
  • 15 Опааа

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ехх, колко жалко е да си говедо!":

    А щастие ли е да седнеш на говедото върху рого.найс а.
  • 16 5555

    1 1 Отговор
    За всички инциденти по стадионите, е виновен закона!
    Неможе мероприятие с такива размери да се охранява от охранителна фирма, това е задължение на полицията и то без заплащане, защото всички плащаме данъци!!!
    Публиката сме ние, народа!!!
  • 17 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Колко е велика футболната игра - не знам. Знам само,
    колко е груба и войствена !!!
    Тъй като на игралното поле се разиграват понякога долни, срамни и опасни за здравето на състезателите сцени - същите настроения и действия се предават и сред нашенските зрители. Вандалските изяви много често излизат извън стадионите - с изпотрошените превозни средства и "двубоите" между т.н. "агитки", което вероятно не е наш балкански патент! НО...от началото на 80 -те години на миналия век на футболна среща на живо не съм присъствал и няма да отида докато съм жив в България. На два пъти случайно ставах свидетел в столицата на "срещи" между запалянковци / малко преди да станат фенове/. Единият път избягах по стъбището на непозната сграда до таваските помещения - 5-6 етажна, втория ме спасиха конните милиционери като раздаваха удари с бичове и шашки с каниите по побеснелите привърженици на някакви отбори. Аз не ходех по футболни срещи,нямах вече нищо общо с футбола, но там някъде , оттатък "Перловец", срещу стадион "В.Левски"имах временна квартира. После рахатясах от тези диваци на "Пиротска", тогава "Жданов".
    С наличието на телевизията, мисля, че трудно ще се върне публика на стадион да гледа МАЧ ! Опасно за здравето и живота !