Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 23:54 2 216 2

Роналдо поведе Ювентус към финала за Купата на Италия след победа над Интер (ВИДЕО)

  • интер-
  • ювентус-
  • футбол-
  • купа на италия

Торинци взеха добър аванс преди реванша, реализирайки две попадения на чужд терен

Роналдо поведе Ювентус към финала за Купата на Италия след победа над Интер (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус записа успех с 2:1 при гостуването си на Интер в първи полуфинал в турнира за Купата на Италия. Лаутаро Мартинес даде ранен аванс на "нерадзурите" в 9-ата минута, но Кристиано Роналдо в 26-ата възстанови равенството от дузпа. Португалецът направи пълен обрат в 35-ата минута, възползвайки се от грешка на защитата на домакините.

По този начин торинци взеха добър аванс преди реванша, реализирайки две попадения на чужд терен. Двата тима ще премерят сили идната седмица, 9 февруари във втори двубой, който ще излъчи финалиста за Купата на Италия

Роналдо поведе Ювентус към финала за Купата на Италия след победа над Интер (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Двата тима не губеха време в разузнаване и стартираха във високо темпо. Домакините опитаха да притиснат съперника си и упражниха висока преса.

В 9-ата минута Интер откри резултата. Алексис Санчес задържа отлично в центъра, след което продължи към десния фланг за Николо Барела. Халфът центрира остро по земя, където Матайс де Лихт закъсня и Лаутаро Мартинес шутира в средата на вратата, а Джанлуиджи Буфон не успя да се намеси добре и топката влетя в мрежата.

"Нерадзурите" продължиха да са по-опасният тим в следващите минути, докато при "бианконерите" имаше нервност, която се проявяваше в грешки при изнасянето на топката.

Роналдо поведе Ювентус към финала за Купата на Италия след победа над Интер (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Постепенно Ювентус пое контрола на топката, но футболистите пред Самир Ханданович не допускаха да се стигне до опасности пред словенеца.

В 23-ата минута двата тима се спречкаха, след като Хуан Куадрадо се строполи в наказателното поле след контакт с Ашли Йънг. Главният съдия Джанпаоло Калварезе първо посочи играта да продължи с изпълнение на ъглов удар, но след това реши да прегледа ситуацията с ВАР и промени решението си, посочвайки бялата точка. Зад топката застана Кристиано Роналдо и с мощен удар в средата на вратата изравни.

В 33-ата минута Алексис Санчес центрира от фаул, а в наказателното поле Милан Шкриняр бе над всички и стреля с глава, но покрай десния страничен стълб.

Две минути по-късно Алесандро Бастони и Самир Ханданович по комичен начин не се разбраха, от което се възползва Кристиано Роналдо, който открадна топката и с удар по земята, и с леко чукване в левия страничен стълб топката влетя в мрежата.

След по-слабото начало на двубоя, постепенно "бианконерите" заиграха със самочувствие и притиснаха "нерадзурите". В 41-ата минута Кристиано Роналдо проби отляво, след което навлезе в средата и стреля от дистанция, но над вратата. Минута по-късно Родриго Бентанкур отправи плътен изстрел, който бе уловен от Самир Ханданович.

В началото на второто полувреме Ашли Йънг отправи плътен изстрел от дистанция, принуждавайки Джанлуиджи Буфон да избие в ъглов удар.

Роналдо поведе Ювентус към финала за Купата на Италия след победа над Интер (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 54-ата минута Ювентус бе близо до трето попадение. Хуан Куадрадо подаде към Федерико Бернардески в наказателното поле. Халфът шутира, последва рикошет в крака на Алесандро Бастони, а Самир Ханданович изби в ъглов удар.

Две по-късно защитата на "бианконерите" допусна груба грешка, от която се възползва Алексис Санчес. Чилиецът стреля по към опразнената врата, но Мерих Демирал изчисти великолепно пред голлинията.

В следващите минути Интер погледна по-смело към вратата на Джанлуиджи Буфон и принуди гостите да се приберат в половината си.

В 68-ата минута Алексис Санчес проби в наказателното поле, след което продължи към Матео Дармиан. Бранителят стреля отблизо, но Джанлуиджи Буфон отрази великолепно. Две минути по-късно Лаутаро Мартинес отправи изстрел от границата на наказателното поле, който премина опасно близо до левия страничен стълб.

Роналдо поведе Ювентус към финала за Купата на Италия след победа над Интер (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Нерадзурите" продължиха да притискат съперника си и в 74-ата минута след центриране на Иван Перишич в наказателното поле Николо Барела стреля атрактивно от въздуха покрай десния страничен стълб.

В 77-ата минута Кристиан Ериксен пробва с удар от около 25 метра да преодолее Джанлуиджи Буфон, но вратарят отново улови.

Двата отбора предоставиха истинска битка в средата на терена, но играта често бе накъсвана след извършването на нарушения. В 88-ата минута Сами Ханданович улови след изстрел от границата на наказателното поле на Уестън Маккени.

До края на двубоя "бианконерите" успяха да задържат преднината си и поглеждат смело към финала за Купата на Италия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Боби

    2 5 Отговор
    Защо никой не пише за дузпите които дават въпреки вар. И защо един път гледат друг път не
  • 2 нашия

    3 4 Отговор
    е как така другите не са ли играли освен тоя-защо не ги пускат и другите да поиграят-сам срщу цял отбор не честно а помогнете малко на момчето