2 Февруари, 2021 22:12 1 372 0

Арсенал записа девето поражение от началото на сезона (ВИДЕО)

  • арсенал-
  • висша лига-
  • футбол-
  • уулвърхямптън

Двубоят на "Молиню" беше белязан от множество напрегнати моменти, а "топчиите" завършиха мача и с цели двама души по-малко

Арсенал записа девето поражение от началото на сезона (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал записа девето поражение от началото на сезона, след като тази вечер селекцията на Микел Артета отстъпи при гостуването си на Уулвърхямптън с 1:2. Двубоят на "Молиню" беше белязан от множество напрегнати моменти, а "топчиите" завършиха мача и с цели двама души по-малко.

Мачът можеше да стартира по летящ начин за гостите, но още в 9-ата минута системата ВАР трябваше да се намесва, за да прецени, че попадението на Букайо Сака е нередовно заради засада. Късметът все пак не напуска "артилеристите" и те откриха резултата в 32-ата минута. Никола Пепе доказа, че е един от най-техничните футболисти в шампионата, след като с много инат и магически докосвания, си спечели позиция за стрелба, благодарение на която матира Патрисио в далечния ъгъл.

Арсенал записа девето поражение от началото на сезона (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Изглеждаше, че Арсенал ще съхрани аванса си до почивката, но проблемът сътвори Давид Луис. Бразилецът спря откъсващия се Вилиян Жозе и главният арбитър освен дузпа, показа и директен червен картон на опитния футболист.

Уулвс стигнаха до пълен обрат веднага след подновяването на играта. Жоао Моутиньо отправи страхотен изстрел от далечна дистанция, който се оказа неразгадаем ребус за Бернд Лено въпреки максималните му усилия да покрие своя десен ъгъл.

Арсенал записа девето поражение от началото на сезона (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Въпреки численото неравенство, Арсенал демонстрираше непримиримост и желание за достигане поне до равенството. Всичко за "топчиите" обаче приключи в 72-ата минута. Тогава лондончани видяха за втори път червения картон. Тогава грешникът се казваше Бернд Лено. Германецът игра с ръка извън наказателното си поле, като по този начин попречи на Адама Траоре да остане сам срещу опразнената врата.

Арсенал записа девето поражение от началото на сезона (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

До края сензация не се случи и така футболистите на Нуно Еспирито Санто сложиха край на дългата си поредица без успех в Премиър лийг.

Победата изкачи Уулвърхямптън до 13-ата позиция с 26 точки. Арсенал остава десети с 31.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА