Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 21:35 1 796 1

Ивелин Попов: Български отбори са ми предлагали невероятни суми

  • ивелин попов-
  • сочи-
  • футбол-
  • контузия

Може да се каже, че съм късметлия, през по-голямата част от кариерата ми не съм имал такива контузии

Ивелин Попов: Български отбори са ми предлагали невероятни суми - 1
Снимка: БГНЕС

Ивелин Попов разкри как върви неговото възстановяване от тежката контузия, която получи. Опитният футболист призна пред "Дарик", че е имал не една и две оферти, за да се завърне да играе в български клуб.

"Нещата вървят по план. Завършихме първия лагер. Имаме четири дни почивка, но аз оставам в Турция, за да си продължа възстановяването. Аз вече влизам в общата група, правя някои упражнения. На лагера, който предстои, очаквам да провеждам по-голяма част от заниманията с отбора. След четири дни се навършват точно пет месеца от операцията. Знаете това е сложна операция. Разкъсани връзки и менискус, като на менискуса докторът е направил само два шева. Това е минималното. Предполагам, че след около 20-30 дни и вече ще бъда напълно готов и на линия. Много труд, много терапии, много тренировки. Едно 6-7 часа на ден ти отнемат тези неща. Изобщо не трябва да се предавам. Това е нормално нещо от живота и спорта. Но може да се каже, че съм късметлия, през по-голямата част от кариерата ми не съм имал такива контузии. Случи ми се на 32 години и половина. Това е много добър житейски урок за мен.

Има време да говорим до мачовете на националния отбор. Вратата е отключена. През 2020 се случиха доста неприятни неща като цяло в света и в българския футбол също. Доста хора ми звъняха за националния отбор. В такива времена е нужно да преглътнеш някои неща, колкото и да е тежко и да се върнеш да помогне. Защото ще има 10 човека, които ще са ти благодарни, няма значение за тези 5, които няма да са доволни.. За младите момчета си заслужава, ако можеш да им помогнеш.

Разбира се, че за Антов и Минчев се радвам. Те са добри момчета. Скромни, възпитани, вежливи. Имаме качества в българския футбол. Въпросът е с какви очи се гледа на нещата. Важното е да се наложат и да играят в клубовете. Онзи ден си говорихме с Минчев и му казах: "Да не си посмял да се завръщаш в България. Спарта Прага е голям отбор. Гранд. Стискай зъби и ще ти дойде шансът. По-добре да стоиш там и да тренираш, отколкото да се върнеш в България. Тренираш на по-високи обороти. Най-малкото учиш език, нов тип работа, нова методика. Близо си до Европа. Виждате какви трансфери стават от Чехия". Казах му тези неща. Той каза, че му е тежко, но се труди.

Честно да ви кажа съм имал оферти от български клубове. За България са ми предлагали невероятни суми, но след като дълги години си прекарал в чужбина и си свикнал към един метод и не мисля за връщане. Никога не казвай никога. В Сочи имам още 1 година и половина договор. Когато той приключи, ще съм на 34 години и половина и после ще го мислим", завърши бившият капитан на националите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    1 0 Отговор
    Ако имаш нужните умения,щеше да участваш на европейско или световно.След,като не си участвал си един посретствен футболист и с нищо не можеш да помогнеш.