6 Февруари, 2021 10:57 2 008 12

Легенда на Левски каза кои футболисти са най-големите разочарования в Левски

  • емил спасов-
  • левски-
  • селекция-
  • футбол

Несериозно е Левски да има общо трима защитници

Легенда на Левски каза кои футболисти са най-големите разочарования в Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на Левски Емил Спасов даде мнението пред „Мач Телеграф“ си за случващото се в клуба. Основният акцент в разговора бе селекцията.

„Отборът се нуждаеше от селекция и по-добри футболисти. Дали тези, които взе сега са такива, е рано да се каже. Все пак не вярвам, че са по-лоши от тези, които имахме през есента. Най-крещяща нужда имахме от защитници и се радвам, че вече взехме трима. Всеки уважаващ себе си клуб, трябва да разполага с 22 футболисти – по двама на всеки пост. А за такъв като Левски е меко казано несериозно да има общо трима защитници.

При нас дефицитът на бранители е доста отдавна. Предишните ръководства действаха доста неразумно. Продаваме например Яблонски без да сме му намерили заместник. И не му намираме дълго време. Специално през миналото лято този дисбаланс в състава се допусна, защото клубът беше зает с това да се мъчи да оцелее, а не да гледа на коя позиция с колко човека разполага.

Сега това нещо няма да стане“, заяви легендарният халф на „сините“. Той добави, че е разочарован от представянето на младите играчи от школата, въпреки че досега винаги е бил за тяхното налагане в отбора.

„Продължавам да смятам, че всеки млад футболист трябва да получава шанс за изява, но и да го използва. А в Левски никой не трябва да бъде чакан по 6 месеца. Пускат те един, два или пет мача и ако не покажеш ниво, нямаш основание да се сърдиш, че си извън състава. Аз например очаквах много повече от Илия Димитров и Мартин Д. Петков.

Учуден съм, че при толкова проблеми с централните нападатели, които имахме през есента, Илия така и почти не влизаше в игра. Нито при Георги Тодоров, нито при Стоянович. Значи не се представя добре в тренировките. Мартин Петков е в първия отбор вече 7-8 месеца и трябваше доста повече да е израснал. За останалите наши юноши мога да кажа, че Илия Юруков има място в отбора.

Ивайло Найденов също, но не като десен бек. Срещу ЦСКА си игра в средата на терена и направи много силен мач. За вратарския пост смятам, че Ники Михайлов имаше нужда от конкуренция, но подчертавам, че той почти не е правил груби грешки през есента. Разочарован съм и от Живко Атанасов и Алекс Петков, докато Стаматов мисля, че игра прилично.

Що се отнася до офанзивните играчи, Робърта е качествен футболист. Ако го продадем не трябва на всяка цена да му взимаме заместник, а само такъв, който със сигурност ще свърши работа. Не съм отписал Божинов и Стивън Петков. И двамата имат качества и могат да помогнат. Насиру Мохамед няма място в отбора. Затова смятам, че ни е нужно още едно крило. В средата на терена съм сигурен, че нещата ще изглеждат по-добре когато се върнат братята Цоневи, дай Боже по-скоро“, допълни шесткратният шампион с Левски.

Ето и очакванията му за пролетта. „Сигурен съм, че Левски ще е по-силен. Вярвам, че Сираков и Стоянович са точните хора. Трябва да си поставим максимално възможните цели – Купа на България, а в първенството – седмо място и бараж за Лига Европа, ако не успеем да се доберем до шестицата. Основната цел е да обиграем отбора през пролетта и за да може през следващия сезон да погледнем и към първото място“, завърши пред „Мач Телеграф“ Емил Спасов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Левски 1914

    7 1 Отговор
    Ми то самият отбор, ако може изобщо да се нарече отбор е несериозен! А ние горките добичета събираме пари и ходим да мучим за тези некадърници!

    Коментиран от #3

  • 3 Левски 1914

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Левски 1914":

    Ами кой отбор е сериозен ТИРЕ - МЕНТЕ - Етрополе - Микре - Фк Франкенщайн те ли са сериозни ГОРД ПРИПОЗНАВАЧО?

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Презкурев

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Презкурев":

    И да добавя: Случайното съвпадение на цвета на екипите ви с цвета на демокрацията не ви прави Отбора на народа. Самозванци. Вие сте си продукт на Държавна Сигурност. Питайте агент Николай.

    Коментиран от #6

  • 6 Бай Стою касапина

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Презкурев":

    И да добавя как 2008 година Батков уреди да отнемат лиценза на ЦСКА за евротурнирите заради някакви два милиона лв. А сега на Левски колко са задълженията?

    Коментиран от #9

  • 7 наско ануса

    3 0 Отговор
    вечно да си втори ах колко жалко е да си подуянско добиче
  • 8 Криеш името си страхливец

    4 0 Отговор
    Най-много са статиите в българските сайтове за футболния отбор Левски, за Григор Димитров и поредната му любима и разбира се за кралската фамилия на Великите британски императори! Не съм решил от тези три категории коя ми е най-ПРОТИВНА за четене, слушане и гледане?
  • 9 Левски 1914

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Стою касапина":

    ФАЛИРАЛИЯ отбор дължеше 30 млн. Ганчев даде 8 млн. за някакво парцала другите 22 млн. къде отидоха бай Стойчо?

    Коментиран от #10

  • 10 Бай Стою касапина

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Левски 1914":

    Бих ти казал кой е парцал, но ще се въздържа щото ще ме резнат. Сещай се сам.

    Коментиран от #11

  • 11 Левски 1914

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Стою касапина":

    За парите пиши нещо .

    Коментиран от #12

  • 12 Бай Стою касапина

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Левски 1914":

    А, за парите ли, нали знаеш кой ви ги дава?Да не мислиш, че феновете ги събират? Спомни си за един дебел чичко. Ако не се сещаш потърси помощ от приятел.