Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 12:50 6 910 49

Годеницата на Скатов разтърси цяла България

  • атанас скатов-
  • шени бензеш-
  • к2-
  • алпинизъм

Тя изля душата си часове, след като той загина в подножието на най-трудния за изкачване връх К2

Годеницата на Скатов разтърси цяла България - 1
Снимка: Facebook

Годеницата на Атанас Скатов - Шени Бензеш разтърси цяла България с пост в социалните мрежи. Тя изля душата си часове, след като той загина в подножието на най-трудния за изкачване връх К2.

Ето какво написа любимата жена на Скатов:

"Сълзите от време на време пресъхват, но не и болката в сърцето ми!

Споменът за теб и усмихнатото ти лице са навсякъде около мен!

Тръгнахме заедно и се прибираме заедно, но не по начина, по който си го представях, скъпи мой. Този дълг към теб е толкова труден, любов моя! Да си документ в ръцете ми, а теб да те няма! Защо?! Искам да мога да изчезна. Надалеч! За много дълго! Докато забравя, но знам че това е невъзможно! Никога няма да те забравя! Знам, че си на по–добро място и искам да знаеш, че живееш и ще живееш в сърцето ми, както в сърцата на твоите близки и семейство, в сърцето на Васко, в сърцата на майка ти, на баща ти, на сестра ти и в сърцата на много други хора!

Ох, как ужасно, ужасно, ужасно много жадувам за един последен разговор, за още една топла прегръдка, която да продължи толкова дълго, че ръцете ми да се вкаменят и да не мога да те пусна! Помня вечерта, в която те изпратих… стъпките ти… да не бях…! Обичам те заради това, което си! Нямах право да те спра! Само егоистичната ми любов иска да те задържи, но ти принадлежиш на своята кауза!

Рискува живота си за нея и знам, че успя! Имаше цел! Имаше мисия! Всеки ден от живота си изживяваше своята вяра! Живота ти не бе напразен. Имаше толкова много смисъл в него. Остави толкова много след себе си. Ти бе и си мотивация за много хора. Знам, че знаеш, но просто исках да ти го кажа! Както искам да ти кажа още милион пъти „ОБИЧАМ ТЕ“!

Толкова много болка, която не утихва! Винаги си ми казвал, че съм много силна и понякога безразсъдно смела и луда. Да, мило! Но не колкото теб! Ти бе и си един удивителен и уникален човек, за който думите са недостатъчни! Непоправим мечтател и идеалист. Идеалист чак до наивност! Смел, силен, любящ, храбър, доблестен, добър и смел мъж! Много упорит, дисциплиниран и целенасочен! Още се удивлявам на възможността ти да се справяш и правиш толкова много неща накуп и винаги, за да не е денят ти напразен общуваше с планината или спортуваше! Твоята душа е там, където принадлежи….високо, високо, високо…

Тази сутрин изпитах такова угризение на съвестта, че чак се намразих. След два дни почти без храна на успокоителни лекарства, осъзнах че трябва да хапна нещо. Извинявай, любов моя! Изядох няколко резена плод без теб, но едвам ги преглътнах! Последните дни си мечтаехме за съвсем обикновени и дребни неща. Да се върнем на топло. Да ядем свежи плодове и зеленчуци. Да си вземем топъл душ. Знам колко много изстрада и бях свидетел на това колко е трудно да се храниш по време на експедиции и знам колко много обичаше плодове. Обожаваше ги! Всяка сутрин ядеше плодове, но не и тази. Не и с мен! Щастието е в дребните неща и аз имах привилегията да ги споделя с теб и да бъда до теб!

Благодаря ти, любов моя ! Благодаря ти, че сподели твоя свят с мен! Благодаря за хоризонтите, които ми показа и разкри! Благодаря ти, че те имаше! Благодаря ти, че ти бе един от малкото хора, които вярваха в моите лудости! Изключителна рядка личност! Когато ти споделих моята мечта да обиколя Южна Америка с колело, ти не ми се изсмя. Просто каза, че съм луда и че може да го направим, след като приключиш твоя проект с изкачването на най–високите върхове на планетата! Имахме толкова много общи мечти и планове! Вярвахме, че може да имаме нашето малко семейство извън матрицата и знаеш, че бях готова да те последвам навсякъде и въпреки всичко!

Това не е Сбогом, любов моя!

ПОЧИВАЙ В МИР!"

Сълзите от време на време пресъхват, но не и болката в сърцето ми! Спомена за теб и усмихнатото ти лице са навсякъде...

Публикувахте от She Ny в Неделя, 7 февруари 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Равносметката

    26 28 Отговор
    Тъпо.
  • 2 Ако

    37 22 Отговор
    Много я е обичал до и е направил деца и да си е стоял дома до нея
  • 3 Пламен

    34 12 Отговор
    Тя и вдовицата на Шарков така беше. Нормално при загуба. Ще и мине.
  • 4 1 милиард евро

    18 21 Отговор
    Имам едни мушката долу в мазето, мисля да ги опася. Нали съм мега яко веган. Ще живея 120 години.
  • 5 Тошко

    21 22 Отговор
    В интернет на истината за пръв път чувам за този алпинист карък.

    Коментиран от #31

  • 6 Дъртият

    21 10 Отговор
    Само как ми се спи , не е истина.
  • 7 карамфила

    14 33 Отговор
    "Гoдeницaтa нa Aтaнac Cкaтoв - Шeни Бeнзeш рaзтърcи цялa Бългaрия c пocт в coциaлнитe мрeжи. Тя изля душaтa cи чacoвe, cлeд кaтo тoй зaгинa в пoднoжиeтo нa нaй-трудния зa изкaчвaнe връх К2." Къде е изляла душата си че да ида да напълня една манерка?
  • 8 РАДИО ЕЛТО

    43 8 Отговор
    БОГ да прости НАСКО
    СКАТОВ кураж на годени цата и на майка му

    Коментиран от #10

  • 9 Опази Боже сляпо да прогледа.

    27 10 Отговор
    Евала това е силата на медиите от едно кепазе да направите светец, номер едно сте в манипулациите.. 👎👎👎Само че на тия години никой не ви вярва вече. 👎👎👎

    Коментиран от #12

  • 10 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "РАДИО ЕЛТО":

    Алоооо погребалният агент и днеска ли работиш, почивай поне в неделя бе.

    Коментиран от #13

  • 11 Анонимен

    25 3 Отговор
    Не може ли да има кауза-да помогна на пострадалите в планините на България,за справяне със свлачищата,за помощ на залятите с води села и т.н.Не,тези ЕГОИСТИ с его колкото Хималаите трябва да са сами със своя химерен успех,зарязвайки семейство и деца!Не го приемам.Мир на праха му!
  • 12 карамфила

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "Опази Боже сляпо да прогледа.":

    Българина е лъган,лъган и е минал през ада на лъжата и сега не вярва на НИКОГО.Дори да хване жена си на калъп няма да повярва на ушите си.
  • 13 РАДИО ЕЛТО

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝":

    досвидания
  • 14 гост

    27 8 Отговор
    А някои се изливат яко и разтоварват седнали на едни порцеланови неща. Той си търсил белята да ходи по съкаците, а сегание сме длъжни да му съчувстваме. Това К2 е поне едно 10-15 хиляди долара. Аз в къщи нямам пари да оправя кухнята, а тук се дават пари да се чекне по баирите и да се затрие от глупост. Бог да го прости, ама аз това не го разбирам.

    Коментиран от #38

  • 15 Мъдрият

    23 6 Отговор
    Разбирам болката й, но от писмото й се вижда, че и тя е същата "луда глава " както е бил и този човек Скатов - Бог да го прости!

    Аз също обичах да се катеря, но не станах алпинист, защото прецених, че е неразумно!

    За мен това е някаква страст, която е далеч от трезвия разум!

    А ако наистина са искали да създадат семейство - е трябвало да си го поставят като приоритет и той да започне да се занимава с нещо друго!

    Човек не може в този живот да има всичко, а и трябва да порасне!
    И не е добре, когато е пораснал на години, а по ум си е останал дете!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Читател

    13 12 Отговор
    Вие, които пишете тези злобни коментари, бихте ли могли да кажете, че вашите деца един ден ще кажат: искам да бъда като татко, а не: дъртия да не ми се бърка в живота!
  • 19 Хасковлия

    13 7 Отговор
    Така е в България гат тръгнахте за К2 никой нр разбра ся ко стана цяла България вазе да слуша пълно е с вдовици всички страдат поне е ясно не сте безпарични щом глезотиики си позволявате и с две думи га ядахте кифтеата ни ривахте
  • 20 Истината беше през 1984

    26 2 Отговор
    Проданов,Савов,Аврамов-шефа,Досков,Петков и още,отбор,група,глутница,цяла България ги мислеше!А сега са единаци,избледняха като интерес..Всеки за себе си,така сме от 30 години..

    Коментиран от #23, #34

  • 21 Курумпе

    14 9 Отговор
    Всяка Обичаща жена, би го спряла, би помислила за последствията от липсата му!!!Та, думите сега, не струват НИЩО..., думите за различноп от Делата!Да Подкрепяш лудостта и заблудата на един манияк, си е двойна доза съпричастност..нова Вяра във налудничавите разбирания за доказване и успех!Е, съучасника не винаги е отговорен за насърчаването на извършителя- та и тази така...Обичала го...ама не го спряла, щото е обикаляла с него навсякъде на аванта и го е стимулирала, че може, че ще успее..че вярва в него..и той се набира да се докаже..
    Другите ВИНОВНИ са Спонсорите, които са му финансирали експедицията - тези са очаквали Успех от него, и той е знаел, че ако се провали...няма да има следваща Лудост и експедиция, защото няма реклама и промотиране на спонсора след триумфа по медиите!Това е голата истина за този начин на живот!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 сър Едмънд

    16 4 Отговор

    До коментар #20 от "Истината беше през 1984":

    Те бяха велики българи,джентълмени и спортсмени,а сегашните са авантюристи и егоисти!

    Коментиран от #26

  • 24 Мисля

    14 5 Отговор
    Алпинизмът е ярък индивидуален и супер егоистичен спорт.Няма друг спорт в който в "зоната на смъртта"ако помогнеш -умираш и ти.К-2 е месомелачка дори и за профита израстнали с козите по чукарите.Ти момиче,какво очакваше,когато твоя любим от 3год.алпинист реши да катери К-2?Дойде му времето,нали?
  • 25 ТраЛаЛа

    10 3 Отговор
    обичат да го правят за лайкове .....
  • 26 сила

    10 6 Отговор

    До коментар #23 от "сър Едмънд":

    ТОВА НЕ СА АЛПИНИСТИ,А ТУРИСТИ.....ОРГАНИЗИРАНО ИЗКАЧВАНЕ ОТ ТУРИСТИЧЕСКА ФИРМА,КЪВ ГЕРОИЗЪМ,КАКВО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО.....
  • 27 Факт

    10 4 Отговор
    Всеки от нас си има хоби но и реална себеоценка.Не отиваме да се бием с Тайсън,не караме във Формула -1 или на тур дьо Франс.Какво прави Скатов на К-2?Без подготовка,без история в този спорт,без да е тренирал от юноша поне в алпинистки клубове?Решил и отишъл!Ами те-това е!

    Коментиран от #32

  • 28 Митко

    5 1 Отговор
    Бившата годеница,вече е вдовица.Това е цялата истина.Добрите момчета и лошите момчета.........
  • 29 байрбудалата

    3 7 Отговор
    осмърдяха ефира за тоя байрбудала
  • 30 ПЕНКО

    4 5 Отговор
    ЖАЛКО , НЕ МОЖАХ ДА ВИДЯ И ЕДИН РАЗТЪРСЕН БЪЛГАРИН !?!?!?!?
  • 31 руснак

    8 6 Отговор

    До коментар #5 от "Тошко":

    В интерес на истината нискоинтелигентните хора си стоят в мишите си дупки и не знаят какво става около тях. Явно ти си един от тях
  • 32 руснак

    10 6 Отговор

    До коментар #27 от "Факт":

    А това, че е покорил 10 8-хилядници, най-високите върхове на всички континенти малко ли е? Нима това става без подготовка? А такива като теб, дето не се бият с Тайсън, се бият по селските улици и дискотеки, защото са "големи въже", във карат във Формула 1, а се избиват по пътищата на България защото също са +големи мъже". И запомни, историята се пише от смелите и силните, от победителите. М.шки като теб само вегитират безславно и остават без история.

    Коментиран от #36

  • 33 стоян георгиев

    11 5 Отговор
    като чета отдолу и ме е срам че съм българин.загина едно смело момче,което не е натоварвало никого със собствения си живот до момента на кончината му.приятелката му пише в социалните мрежи послание към момчето...и изведнъж тонове помия от кварталните червеи се излива върху починалото момче и страдащата му приятелка!!!1абе вие сърца нямате ли бе?кои ви е раждал вас?нямате ли поне малко срам?поне мааалко почит към болката на близките на въпросното момче кито сега ви четат помията!из родк ска работа.
  • 34 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Истината беше през 1984":

    тогава дрогар всичко бе на база идеологията на комунизма.хората приемаха успехите на онези като национално състезание.сега хората са други и сегашното е нормалния начин не онова.жалко обаче че повечето тук мислят като теб и неглижират днешните герои които се справят в къде къде по-трудна среда!БОГ да прости и тогавашните и сегашните жертви!заради твоя начин на мислене обаче са обидите в паметта на това загинало момче,а то не е по-малко сърцато от твоите идоли от 1984 година и плати с живота си за което.жалко дрогар,много жалко че дребните душици така и не разбрахте величието на човешкия дух.робския чип просто не ви го позволява и стигате само до тва да драскате с пирон по памета на силните.едва ли ще ме разбереш и по-добре за теб!
  • 35 Реплика

    10 1 Отговор
    Човека е имал 🎯 цел, но през зимата да се изкачи този връх е мисия невъзможна както се разбира. Може би при Алпинистите да се увеличава риска е заразително. Хората ги е страх да излезнат от вкъщи, а ти да изкачиш връх К2, че и през зимата. Ами такъв е живота иронията е че той е загинал безстрашно в условия в който повечето хора не биха си помислили да се поставят, а някой умират от болести или инфаркт и въобще по всякакъв начин. Жалко млад е бил, но той си го избрал и това трябва да се уважава. Всеки сам решава как да живее и умре. Примерно ако Левски го беше страх за живота му щеше ли сега да е безсмъртен. Живота е нещо преходно, макар и прекрасно, но особено сега с този корона вирус се видя колко много ни уплашиха и продължават да ни плашат, че може да умрем. Точно сега има нужда от смели примери като Скатов, ами ако беше лекар който се е борил с вируса и е починал тогава ще е голям герой нали. Аз мисля че е герой защото си е поставил някаква цел и я е следвал да умрял е млад, жалко за роднините му, но сигурно е бил наясно с рисковете и въпреки това не се е отказал. Има достойнство в това и е за уважение. Да почива в мир!
  • 36 Физиотерапевт

    7 4 Отговор

    До коментар #32 от "руснак":

    Каква история пише-Еверест е изкачен от 5000 души до 2020.5001-я просто е статистикаНа К-2 умира всеки трети..Еверест и другите нямат нищо общо с К-2.

    Коментиран от #37

  • 37 руснак

    11 4 Отговор

    До коментар #36 от "Физиотерапевт":

    Точно това искам да кажа. Искал е да напише история с покоряването на зимен К 2, но за жалост не успя. Много герои са умирали млади заради каузата си, но са оставали в историята, защото са я писали. СКАТОВ Е ГЕРОЙ!!! И то голям и затова ще остане в историята. От Сливен са излизали много герои, за които много от пишещите глупости по-горе дори не са и чували. Скатов е един от тях. Вечна му памет. Той винаги ще остане на върха.
  • 38 Грешка си

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    90 ХИЛЯДИ Е ВСИЧКО -БЕЗ СПАСИТЕЛНАТА ОПЕРАЦИЯ .С НЕЯ 160 ХИЛЯДИ.

    Коментиран от #42

  • 39 Юпитер

    4 4 Отговор
    Алпинизмът е мисия, страст и желание за подвиг.Всеки, който е отдаден на този спорт, знае, че един ден.....може да не се завърне.Но чувството за свобода, волен дух,там горе на върха е неповторимо. То те прави по-добър човек,кара те да се отърсиш от човешката суета,,от дребните и незначителни тревоги, защото там горе си близо до облаците и орлите и душата ти се извисява. Почивай в мир и знай,че си изживял живота си стойностно, защото си преследвал своята мечта.
  • 40 Някой

    8 4 Отговор
    Чета коментарите ви и си мисля за пореден път, че никога няма да се оправим. Толкова много безпричинна злоба и жлъч...просто нямам думи. Щом едно такова писмо не може да ви жегне, то какво остава за моите думи, но все пак ще ви кажа едно: срамувам се заради вас.
  • 41 В е л и к и я

    3 8 Отговор
    И тая е същата откачалка като него , а кога дадеш пари на откачалки - е воала ... това е резултат , накрая ни пари ни е жив ...!
  • 42 В е л и к и я

    3 4 Отговор

    До коментар #38 от "Грешка си":

    Ами то това намерисва на мръсен бизнес , първо му взимат парите уж да го качат .. после го бутат там некаде горе къде никой не знае кво точно е станало .. за да могат да му вземат още толко за да го намерят .. Ако са му завидяли и заради гаджето му .. е воала ...!

    Коментиран от #43

  • 43 А ПА ТИ СИ

    5 5 Отговор

    До коментар #42 от "В е л и к и я":

    Велик ,колкото ла*** оваляно в пудра захар...До утре да се валяш в пудрата,си оставаш...чети по-горе...
    Земи си смени ника....и друг път съм ти го казвал....Щото коментарите ти са по-скоро на индивид с миша душичка...

    Писмото на годеницата му е много трогателно,имай малко уважение към паметта му и близките му....
    Жалко за погубения млад живот, въпреки,че имало хиляди други начини,да се докаже като мъж с желязна воля....Нейсе....
    Единственото което постигна,е това,че причини мъка и страдания на хората,които наистина го обичат....
    Светла му памет......

    Коментиран от #44

  • 44 В е л и к и я

    3 7 Отговор

    До коментар #43 от "А ПА ТИ СИ":

    Къкво жалко бе , ако всеки тръгне на своя глава да се трепе трябва да съчувствам на семейството на всеки ли .. имал е акъл и е трябвало да помисли как се качва К2 през зимата , щеше да е герой ако се беше върнал а не да атакува невъзможното ..така дава лош пример на други и утре ще тръгнат по неговия път и после трябва и за тях да ревем и да се нагнетява и без това скапаната обстановка в държавата , тази малоумщина трябва да спре най сетне ...!
  • 45 Сандо

    2 9 Отговор
    Ще си намери друг мъж, те жените бързо намират, без мъж не остават горките. Ще изчака малко време за пред хората и ще се хвърли на врата на друг. Дори повечето дами си имат любовници, които веднага ще ги утешат в подобни случаи.
  • 46 Осем

    7 0 Отговор
    Сбогом приятелю
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Марци

    2 2 Отговор
    Наистина разтърсващи думи...но ако ги каже след 10,15 или 20 години.
  • 49 Л.Христов

    4 1 Отговор
    Чета и се чудя, как е възможно да има такава измет, да се гаврят със съкровените чувства на тази женица!
    Тролове ли сте що сте, просто сте си злобни дребни души ли не знам но бъдете по смирени!