Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 17:17 1 905 19

Екипът на Скатов: Това, което постигна бе огромен успех - пример за сила, вяра, борбеност и упоритост

  • атанас скатов-
  • алпинизъм-
  • к2

Той не се изкачваше за себе си, а заради всички хора които мотивира!

Екипът на Скатов: Това, което постигна бе огромен успех - пример за сила, вяра, борбеност и упоритост - 1
Снимка: Facebook

"Както всички знаете нашия мил и обичан Атанас Скатов вече не е сред нас физически, но ще продължи да живее в сърцата ни чрез своите дела, доброта, сърдечност и кауза! Той вече не страда! Душата му се пренесе високо над любимите му планини и върхове! Той ще бди над нас!"

Това написаха във фейсбук от екипа на алпиниста от Сливен Атанас Скатов, който загина на връх К2 в Хималаите.

"Експедицията му на К2 не бе неуспех, а бе пример за сила, вяра, борбеност и упоритост! Това, което постигна бе огромен успех! Той не се изкачваше за себе си, а заради всички хора които мотивира! Бе готов и жертва живота си за това, в което вярва ! Човек с огромно сърце! Остави голяма следа след себе си, която няма как да бъде забравена! Винаги ще помним неговото усмихнато лице! Светъл път нагоре ! Достоен българин и Човек! Мир на душата ти ! Обичаме те !", написаха още от екипа му.

Скъпи приятели, Както всички знаете нашия мил и обичан Атанас Скатов вече не е сред нас физически, но ще продължи да...

Публикувахте от Dr. Atanas Skatov в Неделя, 7 февруари 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fks0000

    7 15 Отговор
    най големия успех е че има 1 байрбудала по-малко
  • 2 Човек

    12 2 Отговор
    Жалко за този млад, здрав човек, който твърде рано се погуби увлечен от своята страст и амбиции! Приятелите му да обясняват на децата и на близките на починалия какъв прекрасен човек е бил...ама полза няма! Щеше да е от полза да бяха се спряли и да послушат гласа на разума, както и да помислят за най-обичаните хора и смисъла да са до тях!
  • 3 сила

    22 5 Отговор
    ТУРИСТИ,НЕ АЛПИНИСТИ....ИЗКАЧВАНЕТО СЕ ОРГАНИЗИРА ОТ ТУРИСТИЧЕСКА ФИРМА,ТРЯБВА САМО ДА СИ ПЛАТИШ,ВЪЖЕТАТА СА СЛОЖЕНИ И САМО СИ СЕ ЗАКАЧАШ ЗА ТЯХ....СТИГА СЕ ПРАВИХТЕ НА ГЕРОЙ....ХРИСТО ПРОДАНОВ И МЕТОДИ САВОВ БЯХА АЛПИНИСТИ

    Коментиран от #5

  • 4 Шопо

    11 1 Отговор
    Абе,перверзници ! Човекът умря ,бе !!! Какъв ден успех !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Стоенчо,мама..

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Проданов,Савов,Досков,Петков стигнаха до Покрива екип,за слава на България,др.Живков и Народа ги посрещна,от какво пък ти се доповръща на теб,не стоплих?!

    Коментиран от #10

  • 8 безумници

    10 1 Отговор
    Занчи е огромен успех ,че не изкачи върха ,падна и се уби !!

    Коментиран от #13

  • 9 Гришата

    10 1 Отговор
    цитат от статията :: Той не се изкачваше за себе си, а заради всички хора които мотивира" да ама аз не съм в тези всички хора ,аз бих искал да не се изкачва и да не ме мотивира ,но да да остане жив.
  • 10 РЕАЛИСТ

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "Стоенчо,мама..":

    Точно пък Проданов не го давай за пример. Беше егоист. Като разбра, че екип ще катери на следващия ден, тръгна сам със шерпа Ринджи, докато сутринта рано другите още спят. Искаше славата само за себе си, въпреки, че държавата плащаше експедицията. После , като се издъни, другите рискуваха живота си , да го спасяват, а не помня на кой му отрязаха пръстите.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 сила

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    на МЕТОДИ САВОВ....бяха приятели,истински
  • 12 Оптимист

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    Вашите думи са приказки на маса! В големия спорт, а алпинистите ни от Еверест бяха големи спортисти, всеки е егоист!
    Приярно пийване на ракийка със салатка! Жив и здрав!

    Коментиран от #14

  • 13 Естествено

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "безумници":

    Тия трима дето не ги намериха постигнаха троен успех.
  • 14 РЕАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Оптимист":

    Всички , които бяхме съвременници на събитието , знаем истината. Официалната версия на държавата тогава не можеше да я скрие и се прокрадна от пресата, дори тогава.

    Коментиран от #16

  • 15 В е л и к и я

    4 1 Отговор
    Не знам как може да тръгнеш от 7300 метра да покоряваш К2 на 8600 метра , 1300 метра нагоре без лагер вече в най свирепия студ лед и скали на най трудния връх ..и с въжета и без се тая ...!Тия организатори акъл имат ли ....! Аз лично предполагам , не .. сигурен съм че Скатов е искал поне да мине границата от 7600 метра което е голямо постижение през зимата защото не беше минавана никога до сега ...!
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    Свръзките за атака на върха, след изграждането на лагерите, се избират от ръководството на експедицията. Проданов беше много земен и добронамерен човек, а тези журналистически писаници за някакви конфликти се раздуват от хора които не са помирисвали алпийска стена.
    Интересно, Скатов колко "премиерни" изкачвания има у нас и колко алпийски тура /маршрута/ над V категория е изкачил???
  • 17 Sky-blue

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Ей нещасник ако те пипнс ще се молиш да скочиш от К 2 няма място за равнение Проданов бе алпинист и катереше без кислород и стени и върхове и. т. н. А тези са туристи с по 3 шерпи около тях за да им носят кислорода и да ги влачат на горе по туристическия маршрут прочети малко книжки и ще разбереш тикво

    Коментиран от #19

  • 18 В е л и к и я

    5 0 Отговор
    Христо Проданов беше най големия алпинист може би в света на своето време , а като се има напредвид с къква мизерна екипировка се катереше и сам се обезопасяваше и гледам сегашните алпинисти туристи с къкви екипировки са за хиляди долара и друг ги обезопасява та правете си сметката просто колосалната разлика .. !Христо покори Еверест по Жестокия път сам , по едно тънко якенце и без ръкавици ... !
  • 19 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Sky-blue":

    ела ме пипни бе отворко!само да ти пиша че не съм казал лошо за проданов ,а само защитавам загиналото момче,но искам да доидеш да ме пипнеш.именно заради памета на тва дете ще видиш бая зор.разбра ли ме см.рдел?