Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 13:11 2 718 0

Страхотен скандал разтресе Бургас! Изгониха отбор от съблекалните!

  • черноморец бургас-
  • футбол-
  • футболисти-
  • скандал-
  • съблекални-
  • стадион

Футболистите имали право да играят на официалния терен, но не да влизат в сградата

Страхотен скандал разтресе Бургас! Изгониха отбор от съблекалните! - 1

Страхотен скандал разтресе спортните среди в Бургас, пише „Флагман“. Футболният Черноморец 1919 е бил изгонен от съблекалните на стадиона в кв. „Акациите“ и е получил забрана за достъп до основния корпус на спортното съоръжение.

Футболистите имали право да играят на официалния терен, но не да влизат в сградата. Те могат единствено да използват помощните съблекални, които се намират на 300 метра. Това поставя под въпрос лицензирането на стадиона за официални срещи в навечерието на втория полусезон, в който се очаква Черноморец 1919 да ознаменува със завръщане в професионалния футбол.

В основата на проблема бил представен договор от боксов клуб Бургас за ползването на съблекалните и залите на стадиона. Контрактът е подписан със синдика на ПФСК Черноморец (Бургас) на 1 февруари, а веднага след това ключът бил врътнат и достъпът ограничен.

"Плащаме по 7000 лв наем на месец, инвестирахме много сериозна сума в ремонта на стадиона, трибуните и съблекалните, а сега реално се гаврят с нас. Това е недопустимо за клуб с историята на Черноморец“, казаха неофициално източници от клуба.

Те разкриват, че подобни проблеми имали и другите ползватели на спортното съоръжение – боксьорите от Победа, борците на Николай Дачев и щангистите.

Основният проблем за футболния клуб е договорът, който изтича през ноември 2021 г. и според него можело да се ползват терените, съблекалните на ДЮШ и „прилежащите площи на стадиона“. Въпрос на различен прочит е дали в тях влизат съблекалните в основния корпус.

„Писна ни по този начин да се гаврят с нас, готвим се за протест и настояваме да се разреши този проблем“, анонсират източниците от клуба.

Феновете на отбора са започнали да пращат мейли до евродепутатите, за да алармират за проблема.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА