Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 10:09 5 248 17

Ясен Петров: Поставих само едно условие - да ми бъде с 1000 лева по-голяма заплатата

  • ясен петров-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • бфс

В Китай абсолютно всичко е различно, но създадоха план до 2025 година да създадат 50 хиляди школи за футбол

Ясен Петров: Поставих само едно условие -  да ми бъде с 1000 лева по-голяма заплатата - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров говори за назначението си като селекционер на България, трансфера на Валентин Антов в Болоня, както и за разговор с Ивелин Попов. Ето какво каза специалистът в интервю пред "бТВ".

"Този адреналин много ми липсваше през последната година и нещо. Абсолютно съм наясно с какво се захващам. Всичко зависи от резултатите. Когато има резултати, нещата вървят добре. Когато няма резултати, естествено е да поема отговорност. Поставих едно условие - да ми бъде с 1000 лева по-голяма заплатата. Нито едно друго условие.

Всеки иска да има добри резултати. Искам футболистите да имат самочувствие и да покажат манталитет. При всички положения ще искам да създадем едно настроение и да има дисциплина. За 6 дни трябва да изиграем три квалификации, които са много сериозни.

Има още много да пътуваме. Ще ми се наложи още да пътувам до чужбина, ще пътуваме из България. Надявам се да бъда затруднен в избора. Наблюдаваме доста отбори. Имаше какво да наблюдаваме в Турция. Контролните мачове нямат нищо общо с официалните, но имаме някаква идея на какво може да разчитаме. В момента правим планове да пътуваме до Италия. Предполагам, че ще се срещнем с българските футболисти и ще разговаряме. Всеки един, който се представя на добро ниво ще бъде извикан в националния отбор. Трябва да играе редовно и да се представя на добро ниво. Много ми се иска да видим израстването на българските футболисти. Знаем, че няма български футболисти, които да играят в някой топ отбор. Дано Антов започне да играе за Болоня. Мисля, че това ще бъде много добра възможност за нас.

Навсякъде се стараят да създават футболисти. Времето е различно. Няма я улицата. В момента там, където живеех на площадките са построени блокове. В Китай абсолютно всичко е различно, но създадоха план до 2025 година да създадат 50 хиляди школи за футбол. Различното там е, че живеят в един камп и се мисли само за футбол. Не съм имал проблем с мотивацията. Аз вярвам, че имаме футболисти, с които да свършим работа.

В тясна връзка съм със селекционера на младежкия национален отбор. Комуникацията ни е прекрасна. Между младежите и мъжете има голяма разлика. Всеки, който е готов за мъжкия футбол, ще е добре дошъл.

Трудно се работи и трудно се играе в България. Ние си имаме свой български начин на мислене. Негативно сме настроени. Не сме от хората, които ще подкрепяме. Ние като екип ще взимаме решенията, за да може да си носим отговорността. Успях да говоря с голяма част от футболистите, които играят в чужбина. Всичко е много позитивно на този етап. Ще продължим тази комуникация.

На Бербатов първо се възхищавам като футболист. Пожелавам му успех в неговата нова роля. Не е лесно. Той ще се убеди, че не е лесно. Той е интелигентен футболист и интелигентен човек. Разговарях с Ивелин Попов. Той в момента трябва да се оправи от контузията, която има. Пожелавам му успех в клубния отбор и продължаваме да комуникираме.
Представяне на Ясен Петров като национален селекционер+19

Това кога трябва да бъде свикан Конгрес не е въпрос насочен към мен. Аз смятам, че БФС прави всичко възможно, за да се справи с футбола. Надявам се, че имам пълната подкрепа на хората в БФС. Предстоят ни мачове през три дни и ще извикаме по-голяма група. Важно е да започнем добре срещу Швейцария и след това да се възстановим максимално добре за мача срещу Италия.

Човек трябва да има мечти. Целта ни е да се представим максимално добре", каза Петров.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски

    21 0 Отговор
    Даваме хиляда лева и една самобръсначка.
  • 2 НОВО ПЕТ

    20 4 Отговор
    ПОКАЖИ РЕЗУЛТАТИ И ТОГАВА ИСКАЙ ЗАПЛАТА....НЕ ОБРАТНОТО....
  • 3 Ясене,ясен си ми

    12 0 Отговор
    И аз съм като теб..
  • 4 НОВО ПЕТ

    19 3 Отговор
    ПЪК ЗЕМИ СЕ ПОДСТРИЖИ И ОБРЪСНИ.....ДА НЕ СМЕ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР НА...ПАТРИАРШИЯТА.....
  • 5 хъхъ

    12 1 Отговор
    Поредният заплатаджия, нищо друго не го интересува.
  • 6 МВР

    9 0 Отговор
    Този ли бил Ясен Петров? Ние в Пловдив го знаем като ДЖАНИНИ и даже го бяхме арестували в ШЕКЕР МАХАЛА за измама.
  • 7 Дрю

    10 1 Отговор
    И тоя ще го бракуват , след година две .....с нищо не е по - различен от предшествениците си !
  • 8 Да да

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Поставих едно условие - да ми бъде с 1000 лева по-голяма заплатата. Нито едно друго условие. Това изречение показва, че брадатата личност на снимката е по-скоро женски полов орган, отколкото тренер на място. Много евтино се е продал - само 1000 лв. горницата над старата заплата. И защо не постави условие САМ да си подбира футболистите, по НЕГОВИ критерии и той да си носи 100% отговорността?
  • 9 Десподов

    2 5 Отговор
    Мале колко си евтин...аз хвърлям толкова само за уикенд във Варна
  • 10 Пламен С

    7 0 Отговор
    С 1000лв.повече от колко? Кажи базовата.

    Коментиран от #12

  • 11 Мъдрият

    2 1 Отговор
    Добре разсъждаваш, Ясене, само това за 1000-та лева не ми стана съвсем ясно?

    От къв зор ще искаш 1000 лв още - та малка ли е заплатата на национален тренер? И до 1000лв ли си опрял ти?

    Иначе съм съгласен с теб за другото и те подкрепям!

    Успех!
  • 12 Мимч

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пламен С":

    Е,па това е проблема,ама се смята,че базовата не е по малко от 25 хил евра...

    Коментиран от #14

  • 13 Мимчят

    6 0 Отговор
    Ясенчо,засрамк се.Ние се борим за 1 000 лв.заплата да вземем,а ти се бориш за 1 000 лв.отгоре на 25 000 хил евра...
  • 14 Ясен

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мимч":

    Не бе,с 1000 повече от на Гуардиола!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПАР ВЕНЮ И Л АЙ НО - СПОРАЗУМЯЛ СЕ С ФУЛБАЛНАТА ВЪРХУШКА КОЛКО ОТ ЗАПЛАТАТА СИ ДА ИМ ПРЕВЕЖДА - ОТ МАХ- ПО СМЕТКА - БО К ЛУ К И ФУТБОЛЕН ТА АН АР !!!!!!!!!!!!!!!!!!!