Last news in Fakti

14 Февруари, 2021 08:34 1 544 0

Барселона смачка Алавес, Меси с два гола

  • барселона-
  • алавес-
  • 5:1-
  • ла лига

Барселона откри резултата в 29-ата минута, след като Тринкао се разписа, а асистенцията дойде от Мориба

Барселона смачка Алавес, Меси с два гола - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В мач от 23-ия кръг на Ла Лига Барселона победи категорично с 5:1 гостите от Алавес. Головете реализираха Тринкао в 29-ата и 73-ата минута на срещата, Меси в 45-ата и 75-ата минута, както и Фирпо беше точен в 80-ата минута. Точен за гостите беше Риоха в 57-ата минута на мача. След тази победа тимът на Роналд Куман е на втората позиция в класирането с актив от 46 точки, а Алавес е на 16-ото място с 22. Лидер е Атлетико Мадрид с 54.

Още във втората минута на мача Гризман имаше възможност да отбележи и да открие резултата, но бранител застана на пътя на топката и не позволи резултатът да бъде открит. Гостите отвърнаха с опасна атака в 8-ата минута, но Лукас Перес стреля доста лошо и топката излезе в аут.

Барселона откри резултата в 29-ата минута, след като Тринкао се разписа, а асистенцията дойде от Мориба. Две минути по-рано Баталия стреля отлично, но вратарят на Барса беше на ниво.

В 36-ата минута Гризман стреля опасно, Пачеко спаси, но беше безпомощен при добавката на Меси, който направи резултата 2:0. Попадението обаче нямаше, тъй като след консултация с ВАР съдията отсъди засада на Гризман, чието рамо беше пред тялото на Лежун.

Все пак Меси удвои преднината на тима си, след като получи пас от Бускетс, рязко смени посоката като преодоля опеката на двама играчи на съперника и матира Пачеко в 45-ата минута на мача.

Алавес създаде интересна атака в 48-ата минута на срещата, но Лукас Перес от малък ъгъл не нацели вратата на Тер Стеген. Гостите се върнаха в двубоя с попадение в 57-ата минута на Риоха, който се възползва от грешка в отбраната на Барселона и се разписа във вратата на Тер Стеген. В 61-ата минута Меси пробва удара си от пряк свободен удар, но Пачеко беше на ниво и не позволи на топката да влезе във вратата му.

В 66-ата минута Гризман получи отличен пас от Меси, но ударът му не намери целта, като топката излезе в аут, но близо до страничната греда. В 70-та минута на мача Риоха опита да намери добре Хоселу, но Умтити се намеси добре и предотврати опасността пред вратата.

Барселона реализира и трети гол, след като в 73-ата минута Тринкао реализира втория си гол в двубоя, а Меси направи резултата 4:1 с отлично изпълнение две минути по-късно. В 80-ата минута Меси пусна отличен пас към Гризман, който от своя страна намери Фирпо, който от няколко метра не сбърка за 5:1.

В 89-ата минута Тринкао отново прати топката в мрежата, но попадение нямаше заради засада. В крайна сметка Барселона победи с 5:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА