Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 20:38 2 509 6

Али Соу официално е футболист на Ростов

  • али соу-
  • цска-
  • ростов-
  • футбол-
  • под наем

Гамбиецът ще бъде под наем в руския тим до края на сезона

Али Соу официално е футболист на Ростов - 1

ЦСКА официално потвърди трансфера на Али Соу в руския Ростов. Нападателят си тръгва от "Българска армия" точно когато отборът е в "окото на бурята", след като собственикът на "червените" - Гриша Ганчев, реши да се оттегли от клуба. Гамбиецът ще бъде под наем в руския тим до края на сезона.

Ето съобщението на ЦСКА:

Армейци,

Нападателят Али Соу официално вече е състезател на руския Ростов. Трансферът стана факт след като двата клуба се разбраха по всички детайли и ръководствата финализираха сериозните преговори днес.

Самият футболист премина медицински прегледи и подписа личния си контракт. Финансовите параметри по сделката остават конфиденциални. Най-определящо бе желанието на играча да продължи кариерата си в силен шампионат, при несравнимо по-добри и изгодни лични условия в сравнение с България.

Тимът на Ростов е на 5-то място във временното класиране в елита на Русия, с реални шансове за медали и участие в евротурнирите. ЦСКА ще запази солиден процент при бъдеща продажба на голмайстора.

Али Соу се разделя с ЦСКА като легионерът с най-много попадения в клубната история. Гамбиецът бе привлечен на "Армията" от италианския Киево през месец септември на 2018-та година. За два сезона и половина с червената фланелка таранът записа 101 официални мача във всички турнири, в които отбеляза 46 гола. Пет от тях бяха с особена тежест при пробива на тима в Лига Европа миналата есен. Соу бе във вихъра си срещу Рома, наказвайки два пъти римските „вълци“ за престижната победа с 3:1 през декември. Логично той бе обявен за „Най-добрият чужденец“ в родното първенство за 2020г.

Благодарим на Али Соу за вълнуващите моменти и емоции при нас! Пожелаваме му още много голове и успехи в новото предизвикателство!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 истината

    5 3 Отговор
    Нали Русия на Путин беше фалирала бе соросоиди? Заатите в Русия били малки пък в европеиска Бг били високи и руснаците нямало кво да ядът!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 мечо

    2 2 Отговор
    ас искам да опана гаджето му от ловеч дето е така щте я клата че щте убели очите много сам насабрал
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 BigBulgarianBoss

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "истината":

    Абе бате колко си смешен ц ц ц ц ц
  • 6 Голям смях

    0 0 Отговор
    Егати ..от Киево в ЦСКА след това в Ростов а след това в Китай ...
    Не съм фен ...размиват ме такива раздути глупости. ..некво си нищо вестникарска звезда