Last news in Fakti

27 Юни, 2021 23:58 5 421 31

UEFA EURO 2020: Европейският шампион е на колене - Белгия е на четвъртфинал

  • белгия-
  • португалия-
  • азар-
  • гол-
  • победа-
  • осминафинал-
  • четвъртфинал-
  • италия-
  • евро 2020

"Червените дяволи" победиха Португалия с 1:0

UEFA EURO 2020: Европейският шампион е на колене - Белгия е на четвъртфинал - 1
Снимка: БГНЕС

Белгия детронира европейския шампион Португалия след 1:0 на стадион "Ла Картуха" в испанския град Севиля и се класира за четвъртфиналите на Евро 2020, където ще се изправи срещу Италия.

Срещата започна с положение за португалците още в 6-ата минута, когато те организираха бърза контраатака и Диого Жота получи топката на изгодна позиция, но шутира покрай вратата. Белгийците отвърнаха четири минути по-късно, когато Еден Азар комбинира с Ромелу Лукаку и от дъгата пред наказателното поле не намери целта, пращайки топката над вратата.

В 25-ата минута Кристиано Роналдо шутира силно от пряк свободен удар пред наказателното поле и Куртоа спаси, а при добавката си с глава Диого Жота не намери очертанията на вратата. Две минути след това и Палиня опита късмета си с удар от далечно разстояние, но топката премина високо над вратата. В 36-ата минута Ромелу Лукаку нахлу опасно в половината на съперника, но защитник пресече завършващия му пас, а секунди по-късно Тома Мюние отправи техничен удар от далечна дистанция и топката премина малко над напречната греда.

В 42-ата минута Белгия поведе с първия си точен удар в мача, след като Торган Азар получи топката малко пред границата на наказателното поле и с фамозен шут я прати неспасяемо в мрежата на Руй Патрисио за 1:0. Вратарят на "мореплавателите" не успя да реагира на траекторията, която описа топката след удара.

Скоро след почивката Кевин Де Бройне получи травма и бе заменен с Дрийс Мертен едва 2 минути и 40 секунди след началото на втората част. В 57-ата минута Диого Жота получи топката на изгодна позиция в наказателното поле и имаше шанс да изравни, но прати топката над вратата. Четири минути по-късно влезлият като резерва Жоао Феликс отправи слаб удар с глава и Тибо Куртоа хвана топката. Белгийците отвърнаха с неточен удар на Лукаку над вратата.

В 74-ата минута Кристиано Роналдо шутира от пряк свободен удар фронтално срещу вратата право в стената. Три минути след това напрежението на терена ескалира, след като Пепе фаулира грубо Торган Азар и получи само жълт картон, но си навлече гнева на противниковите играчи.

"Мореплавателите" натиснаха в края и можеха да изравнят в 82-ата минута, когато обаче Тибо Куртоа боксира топката след удар с глава на Рубен Диаш. Секунди по-късно белгийските защитници не изчистиха добре топката и Рафаел Герейро отправи удар, но топката се удари в страничната греда. В 88-ата минута Куртоа се намеси решително при центриране и не позволи на Андре Силва да стигне пръв до топката.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анти-ФЕНА

    8 12 Отговор
    Радвам се, че отбора на Бойко Борисов победи! Може да не му върви на кметските избори в Благоевград, но на футбол мачка яко! Утре на пресконференция с екип на Белгия и с шапка (невидимка!) на Чехия. И в любовта не му върви, Мата я няма, детето с мис Гащи също, но във футбола Бойко Борисов пак побеждава!
  • 3 Справедливо

    27 13 Отговор
    Първенството няма място за "отбори", които играят само за един футболист (роналдо)! Футболът е отборна игра!

    Коментиран от #23

  • 4 Брюксел

    32 19 Отговор
    Сбогом, Роналдо, прибирай се на остров Мадейра , откъдето си тръгнал. Днес и дузпа не ти дадоха, лежа, но нищо не излезе.Белгийците ще бият и жабарите. Браво на червените дяволи.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Алфа Вълкът

    17 16 Отговор
    Италия ще ги строши тия пумпали. Тия не са здрави като австрийците да ги пресират, не са и технични да се надиграват!

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мнение

    13 4 Отговор
    Белгийците са много грамотен и сработен отбор , и други ще им сърбат попарата.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гран плас

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    Напротив-белгийците са и технични, и бързи, и здрави едновременно. Малка държава, а какъв принос има в света- не само футбол. На всичко отгоре ,португалците играха грубо и коварно, контузиха трима белгийски футболисти, ритаха като магарета.

    Коментиран от #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Късмет

    10 6 Отговор
    Късмет за евроджендърите.За цял мач имат точно един удар във вратата и той е гол.Португалците търсеха повече победата,но нямаха късмет.С тази игра еврогейците от Белгия отпадат със сигурност на четвъртфинала.

    Коментиран от #15

  • 13 Канибали

    11 8 Отговор
    Няма как да съм на страната на канибалите като Лукако.Жалко за Португалците.Имаха много шансове,но нямаха късмета.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 2222

    9 8 Отговор

    До коментар #12 от "Късмет":

    Как пък го измисли това, че белгийците били "евроджендъри" ? Те са ни дали конституцията, промишлеността след Освобождението и още много други неща. Иди се разходи ва Белгия да видиш каква държава е и после говори...

    Коментиран от #17

  • 16 Жабов

    7 6 Отговор
    Белгия ще бие и италианците, стига съдията да е обективен.Българите се прехласват по италианците, защото и те са на нашия акъл

    Коментиран от #19

  • 17 Късмет

    11 6 Отговор

    До коментар #15 от "2222":

    Естествено че са евроджендъри.В Белгия, преди 50 години не можеше да видиш нито един арабин или черен,сега ако си в някой квартал на Брюксел,не можеш да видиш европеец.Всеки 5-ти е или гей или лезбо.Точно техния премиер иска да изхвърлят Унгария от евросъюза(което няма как да стане ако Унгария не пожелае сама),заради закона за гейовете,с който обратните в Унгария ги приравняват с (педофилите).А колко пъти съм бил в Белгия ти нямаш толкова косми на главата.А това с преди и свега е относително понятие и е свързано с период от времеИ България преди 90-те беше 30 икономика в свята а Белгия и Холандия и дишаха праха.Сега сме 185 а Белгия и Холандия са на светлинни години икономически пред нас.Мойте цености или нашата ценносна система няма нищо общо с еврожендърската глобалистка,която се опитват да ни налагат.Явно си от новото джендърпоколение и не си знаеш и историята на страната и европейската такава.

    Коментиран от #25

  • 18 Joro

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Юдеи":

    Той и самият фюрер е четвърт евреин,ако не знаеш.

    Коментиран от #20

  • 19 Петър

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Жабов":

    Ако де Бройне се окаже сериозно контузен и не играе, Белгия става един посредствен отбор,както вчера се видя. Италианците ще ги бият . Само ако се стигне до дузпи, може да отпаднат.

    Коментиран от #21

  • 20 Друг път

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Joro":

    Малко си в грешка.Ева Браун(неговата приятелка) е била с примесена еврейска кръв но не и Хитлер.Той е роден в днешна Австрия в градчето Бранау и можеш да му посетиш къщата ако искаш,за да научиш повече за него.В Австрия никога не е имало евреи.
  • 21 груб отбор

    8 8 Отговор

    До коментар #19 от "Петър":

    Много ритаха по краката тия португалци, много груб отбор. Добре, че си отиват , уж били "мореплаватели", потънаха ...
  • 22 qwerty

    2 1 Отговор
    не гледах мача, но роналдо поставили някой рекорд?

    Коментиран от #26

  • 23 Де е

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Справедливо":

    Къде е справедливостта?! 24 на 6 удара към врата (в полза на Португалия), 5 на 1 точни удари в рамките на врата (пак в полза на Португалците). Да те бият с единствения си удар в рамките на вратата.
    Португалия не е само Роналдо, и затова и бе европейски шампион.
    Но трябва да призная на Белгия - много е добра на защита и контраатаките. Точно така те детронираха бразилците на предното световно.
  • 24 ех какъв принос

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Гран плас":

    Принос, и то какъв!
    Евро ценности на над световно ниво! Направо галактическо!
    Педо и педерасофилия.
    Летят в облаците (розови и многоцветни), но са забравили, че от пръст са направени и в пръста ще се върнат.

    Коментиран от #27

  • 25 дааамс

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Късмет":

    точно
  • 26 qwertY

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "qwerty":

    Този път не можа. ;D
  • 27 бай Ганьо

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "ех какъв принос":

    Ей това е българинът-себе си не оправил, очите си не измил тръгнал другите да "оправя". Сега пък измислиха някаква идеология и лъжливи новини от Атака или от други ненормалници . И бъркат Брюксел--столица на Белгия с Брюксел като символ и център на ЕС.

    Коментиран от #28, #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 БГ символизъм

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "бай Ганьо":

    Нощното шкафче - символ на корупцията.

    Коментиран от #31

  • 31 Далаверов

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "БГ символизъм":

    Корупцията не идва от Европа, тук винаги е имало корупция, идва от турското владичество, турците са ни "научили" на рушветчийство и далавери .А най-голямата корупция бе по време на 11-годишното герберастко управление, но то няма нищо общо с Европа. Общото е ,че Европа ни даваше пари, а тук герберастите ги прибираха за себе си.