Last news in Fakti

3 Юли, 2021 20:37 2 336 7

В контрола: Левски и Ботев (Пд) си спретнаха равенство, Божинов се отчете с автогол

  • левски-
  • ботев (пловдив)-
  • контрола-
  • 1:1

До момента "сините" успяха да запишат успех срещу Локомотив Пловдив в единствената си предсезонна контрола

В контрола: Левски и Ботев (Пд) си спретнаха равенство, Божинов се отчете с автогол - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Левски и Ботев Пловдив не се победха, завършвайки при резултат 1:1 в поредна предсезонна контрола за двата тима. Боби Цонев откри резултата в 42-та минута. Виктор Генев попари домакинската радост в 87-та минута, с което беше оформен и крайният резултата на "Герена".

До момента "сините" успяха да запишат успех срещу Локомотив Пловдив в единствената си предсезонна контрола, която отново се игра на "Герена". Ботев Пд, от своя страна, записа равенства срещу Пролетар Нови Сад и Заря Луганск.

В първите минути двата тима размениха по един удар от средно разстояние, но без нужда двамата вратари да се намесват. В 13-та минута Здравко Димитров успя да пласира отлично центриране с външен фалц на главата на Билал Бари, който остана на сантиметри от вратата на Аргилашки.

Две минути по-късно Мите Цикарски се оказа напълно сам на задната греда след изпълнение на ъглов удар от страна на Ботев, но не уцели вратата на Андреев от хубава позиция. В 20-та минута "сините" привърженици отдадоха заслуженото на играчите, ръкопляскайки за усилията и търпението им. Символично, пляскането беше извършено в 19-та минута и 14-та секунда.

Темпото на мача спадна след тази изява, като бяха показани и няколко жълти картона след груби нарушения. В 33-та минута Боби Цонев пробва късмета си отдалеч, но неточно. В 42-та минута все пак домакините успяха да поведат, след като Боби Цонев успя да зашие страхотен гол в скобата на Георги Аргилашки от пряк свободен удар за 1:0.

Две минути след рестарта Левски можеше да поведе и с 2:0. Патрик-Габриел Галчев и Димитров комбинираха на фланга, като последният центрира отлично за Билал Бари. Мароканецът отправи много качествен изстрел с глава, но единственото, което го лиши от гол беше напречната греда на Ботев.

В 66-та минута Атанас Илиев се опита да се завърти в наказателното поле на Левски и да стреля, но беше блокиран. Смените в двата тима зачестиха изключително много, което накъса и ритъма на мача.

В 74-та минута Емануел Току опита късмета си, но Георги Александров блокира умело. Три минути преди края на мача пловдивчани все пак успяха да изравнят. След ъглов удар Виктор Генев стреля, а Валери Божинов се опита със сетни сили да я изчисти, но тя все пак успя да влезе във вратата на другата резерва, Николай Кръстев, за 1:1.

Минута преди края Илия Димитров беше близо до победно попадения, но стражът на Ботев се справи, за да задържи равенството.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    19 1 Отговор
    Бил махмурлия какво толкова объркал вратите ли краката ли той си знае

    Коментиран от #3

  • 2 ЛСс

    18 1 Отговор
    Нacкo ce нaдявaшe нa cпoнcoри. Нo Как да има спонсори, като Герена стана магнит за дилъри на дрога и нямa нoрмaлни хoрa кoитo дa ce интeрecувaт oт Лeвcки и футбoл. Не останаха читави хора, които да ходят там.
    Сега се бият помежду си едни дилъри от сектор Б с другите дилъри от сектор А. Всички нормални се отдръпнаха отдавна, затова преди години имаше нa Гeрeнa по 24-25 хиляди дoри на мачовете с Бдин Видин или Янтра Габрово, а сега винаги се виждат празни седалки на всеки мач, нeзaвиcимo кoй гocтувa.
  • 3 ГЕРЕН

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    НЕ БЕШЕ АВТОГОЛ. ТОПКАТА БЕШЕ ВЛЯЗЛА. ЧУЙТЕ ИНТЕРВЮТО С МИЛАНОВ. ПРЕТИСНЕН. И САМО КАЗВА. ПИТАЙТЕ РЪКОВОДСТВОТО.
    ПАК ЩЕ ВИДИМ ДРУГАТА СЕДМИЦА.
    ПАК ЩЕ БЪДЕМ ДЕСЕТАТА ДУПКА НА КАВАЛЯ. ДВЕ ГОДИНИ НЯМА УПРАВИЯ. НО И НЕ ДАВАТ НА ДРУГ.
    РАЕВА : НАСКО ЩУ УПРАВИ ЛЕВСКИ
    ДО СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА. ЩЕ ГО
    ФАЛИРАТ ОТБОРА. И НЯМА ДА ИМА
    ВИНОВНИ.
  • 4 Да се посмея

    13 1 Отговор
    Божинката вкарал, бе... 😆😆😆

    Коментиран от #6

  • 5 Страничен

    8 0 Отговор
    Голяма Божинка! 😂😂😂
  • 6 Да не го е

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да се посмея":

    вкарал на мамин Ники?! Те там нали....
  • 7 Ха ха ха🤣

    4 2 Отговор
    Божинов вече е пародия на футболист. Да окачва бутонките на пирона в мазата, защото много започнаха да му пречат на нощния живот.