Last news in Fakti

9 Юли, 2021 11:22 2 444 1

Киелини: Когато Манчини ни каза, че трябва да мислим за титлата на Евро 2020, помислих, че е луд

  • джорджо киелини-
  • италия-
  • евро 2020-
  • англия-
  • футбол-
  • роберто манчини

Сбъдваме мечта, която култивирахме през последните три години, в които селекционерът ни я набиваше в главите, докато тя стана реалност

Киелини: Когато Манчини ни каза, че трябва да мислим за титлата на Евро 2020, помислих, че е луд - 1
Снимка: БГНЕС

Защитникът на италианския национален отбор Джорджо Киелини заяви, че отборът сбъдва една голяма мечта на UEFA EURO 2020. Капитанът на „адзурите“ разкри, че селекционерът Роберто Манчини постоянно е „набивал тази мечта“ в главите на футболистите през последните три години. Първоначално Киелини го е мислил за луд, но сега коренно е променил мнението си.

„Сбъдваме мечта, която култивирахме през последните три години, в които селекционерът ни я набиваше в главите, докато тя стана реалност. Когато ни каза, че трябва да мислим за титлата на Евро 2020, помислих, че е луд, но ето, че вече сме на един сантиметър от трофея“, заяви Киелини.

Защитникът разкри още, че е изненадан от ранното отпадане на Франция, които според него са били големият фаворит в турнира.

„Мислехме, че ще срещнем Франция, а не Испания на 1/2-финала. Те бяха големият фаворит, тъй като имат класа и опит. Смятах, че Франция е едно ниво над останалите, така че си представях, че пътят ни до финала ще бъде Белгия, Франция, Англия. Още в началото знаех, че Англия е сериозен кандидат за титлата. Те имат класа и физическа сила, а освен това са добре организирани като отбор. Може да не си личи с просто око, но те са труден за побеждаване съперник. Те бяха на 1/2-финала на Световното първенство. Лесно бе да се предположи, че ще стигнат до финала на Евро 2020, тъй като играха шест от седемте си мача на свой терен“, продължи футболистът на Ювентус.

Накрая той сподели и какви са очакванията му от сблъсъка с нападател като Хари Кейн.

„Кейн е нападател, когото винаги съм харесвал. Помня един от първите му мачове за националния отбор в Торино и още тогава направи силно впечатление. Имах късмета да играя срещу Тотнъм, така че го познавам добре. Но Англия не е само Кейн. Те имат невероятни футболисти и по двете крила. Те могат да спечелят Европейското дори и с резервите си. Вчера от пейката влязоха Джак Грийлиш, Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо, Доминик Калвърт-Люин и Фил Фодън. Очаквам да стане грандиозен мач. Никой от съперниците не е уплашен и ние се уважаваме взаимно“, завърши ветеранът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    СОРИ КАРО ИТАЛИАНО -СОРИ !!!!! НЯМАТЕ ПАРИТЕ ЗА ДА КУПИТЕ УЕФА / КАЗАХ ГО НА ТРИ ОТБОРА -ОТПАДНАЛИ ЧРЕЗ СЪДИИТЕ / !!! МОЖЕ ДА ИЗГОНЯТ И ВРАТАРЯ ВИ !?!?!?