9 Юли, 2021 13:36 1 101 2

UEFA EURO 2020: Англичаните си разделят 9,5 милиона паунда при европейска титла

  • англия-
  • премии-
  • евро 2020-
  • футбол

Звездите на "трите лъва" вече са се разбрали да дарят тази сума на Националната здравна служба

UEFA EURO 2020: Англичаните си разделят 9,5 милиона паунда при европейска титла - 1
Снимка: БГНЕС

Играчите на английския национален отбор, които вече са определяни като герои в родината си заради това, че класираха "трите лъва" на голям финал за първи път от 55 години, са взели решение да дарят бонусите, които ще получат, ако спечелят UEFA EURO 2020.

Битката за трофея е в неделя от 22:00 часа.

Футболистите на Гарет Саутгейт трябва да си разделят 9,5 милиона паунда, в случай че завоюват първата европейска титла в историята на Англия. Звездите на "трите лъва" вече са се разбрали да дарят тази сума на Националната здравна служба (NHS), чиито служители изнесоха тежестта на пандемията в последната година и половина.

Капитаните на Ливърпул и Манчестър Юнайтед – Джордан Хендерсън и Хари Магуйър, бяха сред инициаторите за организиране на кампания в помощ на NHS още през миналия май. Още тогава те обединиха футболистите от Премиър лийг около тази кауза.

Футболната асоциация на Англия ще получи общо около 24 милиона паунда, ако Англия спечели Европейското. 40% от тази сума ще отиде за играчите, които вече са взели решението да дарят парите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    3 0 Отговор
    Дано италианците да им спестят тези главоболия - да вземат, пък после да даряват... Да ги отупат хубаво и да ги приземят, че много си повярваха.
  • 2 Диксън кажи си

    1 0 Отговор
    Какви цели имаше Диксън в България?