9 Юли, 2021 14:50 1 500 7

UEFA EURO 2020 Бивш английски топрефер за съдийството: На изключително високо ниво е!

  • марк клатенбърг-
  • евро 2020-
  • футбол-
  • съдийство

Работата на арбитрите през последния месец е страхотна реклама за европейското съдийство

UEFA EURO 2020 Бивш английски топрефер за съдийството: На изключително високо ниво е! - 1

Съдийството на UEFA EURO 2020 е на изключително високо ниво, категоричен е бившият топсъдия Марк Клатенбърг. През 2016 г. англичанинът ръководи финалите на европейското първенсво и в Шампионска лига.

„Изключително съдийство на това европейско първенство, каквото и да мислите за момента със Стърлинг. Със сигурност не може да избягаме от противоречивото решение в мача Дания - Англия. Някои смятат, че Стърлинг е бил фаулиран, други - не. Важно е, че реферът Дани Маккели в реално време прецени, че е имало фаул и ВАР не отмени това решение, защото нямаше явна и очевидна грешка.

Работата на арбитрите през последния месец е страхотна реклама за европейското съдийство. От самото начало реферите показаха, че няма да реагират на футболисти, които се търкалят по земята.

На този турнир досега има средно по 23 фаула на мач, което е най-ниския показател в историята на европейските първенства. През 2004 г. бяха 39! На Евро 2016 бяха показани 201 жълти картона, а сега само 143 мач преди края.

Повторенията също бяха точни и бързи. Решенията се вземат за по-малко от 100 секунди и повторенията са достъпни ,само ако има очевидни грешки. Надявам се финалът да се проведе в същия дух .

Гледайки Висшата лига миналия сезон, всички останахме с впечатлението от ненужното участие на ВАР. Сега не е така. Прегледите на видеоклиповете бяха точни и бързи. В Шампионската лига през миналия сезон времето, необходимо на ВАР да вземе решение, беше 120 секунди. Сега на европейското първенство бяха нужни по-малко от 100 секунди и се разглеждаха ситуации, само когато беше нужно да се коригират очевидни грешки", заяви Клатенбърг.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    9 0 Отговор
    С дузпа за умиращия лебед 😃😃😃
  • 2 Алфа Вълкът

    5 0 Отговор
    Да се съберет с кеф 5-6 човека и да го ползват вместо топка тоя клоун! То да беше само тая дузпа на това европейско.
    На белгийските патладжани срещу Италия каква измислена дузпа беше.
  • 3 пешо

    5 0 Отговор
    смешник е тоя!
    но на онова островче всички са изкарали курс по две дисциплини - лицемерие и манипулация.
  • 4 Jacques Yves Moineau

    3 0 Отговор
    Това го обясни на датчаните.
  • 5 Лост

    3 0 Отговор
    Елитният рефер Клатенбърг и той колко отбори е изклатил.
  • 6 ЦСКА умре

    2 0 Отговор
    Дори Георги Кабаков няма да даде дузпа на Англетата, а относно как ощетиха Дания, направо ми става лошо. Англетата заслужаваха да бъдат изхвърлени като бившата Югославия, а не да бъдат домакини!
  • 7 Някой

    1 0 Отговор
    Стърлинг мина между двама датчани и те му направиха преса, която се наказва с фал