12 Юли, 2021 12:55 1 373 4

България ще играе с европейския шампион в първия официален мач след триумфа

  • италия-
  • българия-
  • евро 2020-
  • мондиал 2022-
  • квалификации

Мачът ще се изиграе на 2 септември на стадион “Артемио Франки” във Флоренция

България ще играе с европейския шампион в първия официален мач след триумфа - 1
Снимка: БГНЕС

Италия спечели европейската титла след дузпи във финала на “Уембли” срещу Англия, а след по-малко от 2 месеца ще посрещне България в двубой от квалификациите за Мондиал 2022. Това ще е първият официален мач на “адзурите” като актуален първенец на Стария континент.

Мачът ще се изиграе на 2 септември на стадион “Артемио Франки” във Флоренция. Италианците са лидер в група “С” с пълен актив от 9 точки и голова разлика 6:0, а нашият отбор взе само точка от първите си три мача и е на 4-о място.

В края на март “лъвовете” посрещнаха италианците на “Васил Левски” няколко дни след поражението от Швейцария с 1:3. Срещу звездния състав на Роберто Манчини българите се държаха достойно, но в крайна сметка отстъпиха с 0:2. Головете бяха дело на Андреа Белоти от дузпа и Мануел Локатели.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Недейте

    3 1 Отговор
    Ще Ви шамаросват от всякде
  • 2 Българите са се объркали

    2 3 Отговор
    Обрата във войната за освобождение на Българите от турски робство става на орлово гнездо а не в Африка при лъвовете затова и на Лудогорец му върви защото са орли
  • 3 Ха ха ха🤣

    5 0 Отговор
    Е, поне ще си поискат автографи, а късметлиите ще попълнят колекцията и с фланелка... Футболисти с манталитет на фенове. Манталитета налаган години наред от Никито и Божинката, ще тежи дълго на отбора.
  • 4 Бактор

    1 1 Отговор
    ПЕРУКАН ЩЕ ИМ ПРИГОТВИ КАПАН, НЯМА ДА НИ БиЯТ