Last news in Fakti

4 Септември, 2021 17:24 1 535 0

Барселона намали бюджета си за заплати със 145 милиона евр

  • барселона-
  • заплати-
  • бюджет-
  • ла лига-
  • жоан лапорта

Той се е свил с цели 30%, което ще даде малко спокойствие на клуба и ще намали финансовата тежест

Барселона намали бюджета си за заплати със 145 милиона евр - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Барселона е успял да намали бюджета си за заплати със 145 милиона евро, след края на летния трансферен прозорец, информира „Marca“. Президентът на „каталунците“ Жоан Лапорта трябваше да се справя с тежката финансова ситуация в клуба и се наложи да се раздели с доста играчи, сред които и голямата звезда и капитан Лионел Меси.

Именно с раздялата на 34-годишния аржентинец клубът спестява най-голяма сума. Той получаваше по около 70 милиона на година. Важна бе и раздялата с Антоан Гризман, който бе вторият най-скъпоплатен играч на „каталунците“. Освен това от клуба си тръгнаха Жуниор Фирпо, Франсиско Тринкао, Илайш Мориба, Карлес Аленя, Жан-Клер Тодибо и Емерсон Роял.

По този начин бюджетът за заплати на „Камп Ноу“ е 420 милиона евро на година в момента, докато доскоро той бе 565 милиона. Той се е свил с цели 30%, което ще даде малко спокойствие на клуба и ще намали финансовата тежест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА