Last news in Fakti

2 Септември, 2021 17:14 1 617 0

Ван Гаал: Бяхме безотговорни срещу Норвегия

  • ван гаал-
  • безотговорност-
  • нидерландия-
  • квалификация-
  • норвегия

"Не бяхме достатъчно изобретателни и сигурни с топката", заяви селекционерът на Нидерландия

Ван Гаал: Бяхме безотговорни срещу Норвегия - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал не остана особено очарован от представянето на тима в световната квалификация с Норвегия в сряда, която завърши 1:1. За 70-годишния Ван Гаал това бе първи мач при третия му престой на треньорското кормило на "лалетата", като холандците дори бяха в ролята на догонващи след попадението на Ерлинг Холанд през първата част.

"Нашият опонент се защитаваше много компактно и ни затрудни. В тези ситуации трябва да бъдем много изобретателни и сигурни с топката. А ние не бяхме. Губехме топката в ситуации, в които не мислех, че бе нужно", каза бившият наставник на Барселона, Байерн и Манчестър Юнайтед.

"Казах на играчите, че бяхме безотговорни. Но това се дължи и на стила на игра на Норвегия. Може да мислим, че този национален отбор на Нидерландия е от световна класа, но той не е. Трябва да заработим като отбор. Норвегия днес игра много добре точно като отбор", добави Ван Гаал.

На холандците им предстоят два домакински мача с Черна гора и лидера в групата Турция, които се очертават като ключови за класиране на световното първенство догодина. "Ако не започнем да печелим мачове, няма да заслужаваме да сме първи в групата", философски завърши Ван Гаал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА