Last news in Fakti

16 Декември, 2021 14:35 879 0

Киелини прекратява кариерата си, ако Италия не се класира за Мондиал 2022

  • джорджо киелини-
  • ювентус-
  • серия а-
  • италия-
  • мондиал 2022

През лятото централният защитник поднови договора си с “бианконерите”  до края на сезон 2022/2023

 Киелини прекратява кариерата си, ако Италия не се класира за Мондиал 2022 - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на Ювентус и италианския футбол Джорджо Киелини може да прекрати кариерата си, ако „скуадра адзура” не успее да се класира за Мондиал 2022, пише „Gazzetta dello Sport”.

През лятото централният защитник поднови договора си с “бианконерите” до края на сезон 2022/2023.

Идеята на футболиста беше да участва на Световното първенство в Катар.

Участието на Италия на Световното обаче е под голяма въпросителна, след като момчетата на Роберто Манчини не успяха да спечелят квалификационната си група и по този начин да се класират директно на форума.

Вместо това "скуадра адзура" ще трябва да мине през баражи. Първият съперник е Северна Македония. Ако италианците се справят с този противник, след това ще срещнат победителя от двойката Турция - Португалия. Двубоите са през март.

Според Gazzetta dello Sport, ако Италия не се класира за Мондиал'22 Киелини ще реши през лятото дали да продължи да играе или да сложи край на кариерата си една година преди договорът му с Юве да изтече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА