Last news in Fakti

16 Декември, 2021 14:50 2 875 2

Изхвърлят отбор от Серия "А" заради конфликт на интереси

  • салернитана-
  • лацио-
  • серия а-
  • конфликт на интереси

Салернитана е собственост на Клаудио Лотито, който е президент и на Лацио

Изхвърлят отбор от Серия "А" заради конфликт на интереси - 1
Снимка: БГНЕС

Новакът в Серия "А" Салернитана може да бъде изхвърлен от първенството заради конфликт на интереси, съобщава Асошиейтед Прес.

Клубът, който се намира на последното 20-о място в Серия "А", не е получил задоволителна оферта за изкупуване на акциите му.

Салернитана е собственост на Клаудио Лотито, който е президент и на Лацио. Според правилата на Италианската футболна асоциация един човек не може да управлява два различни клуба, заради което отборът от Салерно бе задължен да си търси нови собственици.

Още през юни Лотито прехвърли задачата за намиране на нов собственик на тръст, който трябваше да намери купувач до края на календарната година. В четвъртък тръстът обяви, че не е получил оферта, която да отговаря на цената на клуба, да му гарантира независимост и да е с гаранции за финансова стабилност.

Южняшкият клуб каза още, че Футболната асоциация е информирана и е поискано удължаване на срока за търсене на нов собственик, за да може да отборът да доиграе сезона.

Салернитана играе в Серия "А" за пръв път от близо четвърт век, но за 17 кръга тимът постигна само две победи. В петък в Салерно гостува шампионът Интер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ковач павеЛ

    1 1 Отговор
    пафка, паФка! Оригинален си като Дерби Кола!
    Заглавие: Изхвърлят отбор от Серия "А" заради конфликт на интереси.
    Под заглавието четем Новакът в Серия "А" Салернитана МОЖЕ ДА БЪДЕ изхвърлен
    Eй аман от "рибари" с бастуни вместо въдици и от такива "джур.уляци"