Last news in Fakti

18 Декември, 2021 10:10 1 019 1

Ред Бул иска Верстапен в редиците си за дълго

  • макс верстапен-
  • ред бул-
  • нов договор

Настоящото споразумение на нидерландеца с "биковете" изтича в края на 2023 година

Ред Бул иска Верстапен в редиците си за дълго - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

В тима на Ред Бул ще търсят по-скорошно подновяване на договора на новия световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен, което да задържи нидерландеца в Милтън Кийнс още дълги години.

Настоящото споразумение на Верстапен с "биковете" изтича в края на 2023 година, но самият той неколкократно заяви след края на шампионата, че иска да остане в Ред Бул. „Надявам се да можем да правим това още 10-15 година, искам да остана в Ред Бул до края на моя живот“, каза Макс малко след края на Гран При на Абу Даби миналата неделя.

В интервю за германския сайт Formel1.de моторспорт съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко е заяви, че преговорите за нов договор на Верстапен ще бъдат приоритет при следващата му среща с мениджъра на световния шампион Реймонд Вермюлен.

„Ще видим. Ще дискутираме и най-вероятно ще се стигне до удължаване на договора“, каза Марко.

По време на гала вечерта на ФИА Верстапен определи отбора на Ред Бул като „свое семейство“ и не вижда причина да се разделя с него.

„Чувствам се така, защото мисля, че чухте и по радиото ми да ме питат дали мога да остана още 10/15 години.

„Така че аз съм много щастлив там, където съм. Освен това мога да бъда себе си. Това според мен също е много важно. И не става дума само за Формула 1: можем да се забавляваме, можем да се смеем. Мисля, че това също е важно. Защото не става въпрос само за представяне, трябва и да се наслаждавате на това, което правите“, заяви Верстапен малко след като получи своята титла за 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    5 4 Отговор
    Форца, Макс 🏆🥇