Last news in Fakti

18 Декември, 2021 15:44 1 822 5

Лошо! Отложиха пореден мач от Висшата лига на Англия

  • английска висша лига-
  • висша лига-
  • отложен мач-
  • отложени мачове-
  • астън вила-бърнли-
  • covid-19

Единствено сблъсъкът между Лийдс с Арсенал на „Еланд Роуд от 19:30 часа тази вечер остава по програма за днес

Лошо! Отложиха пореден мач от Висшата лига на Англия - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/Илюстративна

Вълната от новия вариант на COVID-19 във Великобритания продължава все по-сериозно да удря по английската Висшата лига, след като днешният мач между от 18-ия кръг между Астън Вила и Бърнли, който трябваше да се играе от 17:00 часа българско време, бе отложен малко повече от два часа преди първия съдийски сигнал. Докато страната записва рекорден брой новозаразени от началото на пандемията заради Омикрон, все по-тежка става ситуацията и в клубовете от елита на Англия.

„Резултатите от PCR-тестовете, които бяха направени вчера преди тренировка, както и от останалите тестове, бяха получени тази сутрин и потвърдиха още по-сериозното съкращаване на състава, с който разполагаме“, обявиха от Астън Вила чрез официалния си сайт в интернет.

Всички, които са дали положителни тестове за COVID-19, са под карантина, следвайки протоколите на Висшата лига и английските власти.

„Съжаляваме изключително много за неудобството, причинено на Бърнли, на привържениците ни и на феновете на гостите, които планираха да присъстват на двубоя днес“, добавиха от клуба от Бирмингам.

Мачовете, които няма да се играят този уикенд от Висшата лига са срещите Манчестър Юнайтед – Брайтън, Астън Вила – Бърнли, Саутхемптън – Брентфорд, Уотфорд – Кристъл Палас и Уест Хем – Норич от събота. В неделния ден, за момента, единствено двубоят между Евертън и Лестър беше отложен.

По този начин единствено сблъсъкът между Лийдс с Арсенал на „Еланд Роуд от 19:30 часа тази вечер остава по програма за днес.

По-рано стана ясно, че клубовете от английската Висша лига ще се съберат на заседание в понеделник, за да дискутират проблемите, причинени от коронавируса в последните седмици и дали ще има принудително спиране на първенството.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    11 0 Отговор
    Тея пичове....,нали са 80% ваксани?⚽🙉🤡🥳👍

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Азазел

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Едва ли са повече от 30%. Тези с две дози вече са антиваксъри.
    С тези допълнителни шотове през няколко месеца могат да си играят с процента напълно ваксани колкото си искат.
    Ако трябва да ползвам математически модел, за да ме разбере Витанов, необходимите игли за завършен цикъл са х+1.
  • 4 Хремикрон

    5 0 Отговор
    Пак объркаха на хората тотото. Да играят с маски, не могат ли?
  • 5 ха ха

    3 0 Отговор
    Пандемия на ваксинираните?