Last news in Fakti

20 Декември, 2021 09:51 1 523 2

Днес става ясно бъдещето на Висшата лига

  • висша лига-
  • футбол-
  • коронавирус-
  • covid-19

В последния кръг от първенството бяха отложени шест от десетте планирани срещи, а още няколко двубоя също бяха отложени в средата на седмицата поради увеличаване на положителните случаи на COVID-19 в лигата

 Днес става ясно бъдещето на Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС

Клубовете от английската Висшата лига ще имат спешна среща днес, на която ще обсъдят евентуалното спиране на мачовете през коледния период поради продължаващата криза с коронавируса. В последния кръг от първенството бяха отложени шест от десетте планирани срещи, а още няколко двубоя също бяха отложени в средата на седмицата поради увеличаване на положителните случаи на COVID-19 в лигата.

Според „The ​​Athletic“, на срещата ще бъде взето решение дали мачовете, насрочени да се проведат на 28, 29 и 30 декември, трябва да бъдат превантивно отложени. Сбирката се очаква да стартира в 13:00 часа местно време (15:00 часа българско).

Последната вълна на пандемията разруши футболния график в Англия. Дори тези клубове, които успяха да си изиграят срещите, също имаха проблеми с отсъстващи играчи заради дадени положителни тестове за коронавирус.

Челси, който не успя да победи Уувърхемптън в неделя (0:0), също искаше мачът да бъде отложен, но от Висшата лига отхвърлиха искането им, въпреки че липсваха хора като Ромелу Лукаку, Тимо Вернер и Жоржиньо.

Говорейки след мача, мениджърът Томас Тухел обясни, че мачовете, които продължават да се играят по план, излагат на риск безопасността на другите играчи и персонала в тима.

„Имаме вече няколко дни положителни тестове на играчи и на хора от персонала, така че какъв е шансът това да спре, ако продължим да се возим в един автобус, да имаме тренировки, да вечеряме и обядваме заедно? Не мисля, че има голяма вероятност това да спре. Но да видим. Дано спре“, сподели германецът.

Хосеп Гуардиола, който видя как неговият отбор увеличи преднината си на върха в таблицата с победа с 4:0 над Нюкасъл, също заяви, че ще приеме всяко решение относно евентуално прекъсване на мачовете:

„Ще подкрепя лекарите и решението на Висшата лига“, каза той.

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп, който трябваше да се справя без Тиаго Алкантара и Върджил ван Дайк, наред с други, при равенството 2:2 срещу Тотнъм, чиито последни два мача бяха отложени, също подкрепи евентуална принудителна почивка, но се притеснява кога мачовете ще бъдат разсрочени.

„Ако не играем повече и имаме почивка, ще съм добре. Но знам проблема. Кога искате да играем мачовете?. Не е толкова лесно да ги наместите. Преди коронавируса казахме, че е малко натоварено и сега това ни удря здраво“, сподели Клоп.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е, то вчера нямаше КовиТ

    2 0 Отговор
    Мачовете се изиграха, сега по Коледа щял да се появи,а лятото пак щял да ходи на море, после през есента Омега-Зулу-Танго-Фокстрот преименуван щял да се върне и да плаши гаргите! Едно и също всяка година, план Калерги продължава...
  • 2 Шопо

    0 0 Отговор
    Амчи нъл са ваксинирани,ба???