Last news in Fakti

19 Декември, 2021 16:28 2 206 9

Верстапен разказа за тактиката, която му е помогнала да стане световен шампион

  • макс верстапен-
  • люис хамилтън-
  • гран при на абу даби-
  • световна титла

"В момента, в който излязох напред знаех, че ще мога да имам пълен контрол в защитата", каза нидерландският пилот на Ред Бул

Верстапен разказа за тактиката, която му е помогнала да стане световен шампион - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Новият световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен обясни защо е атакувал своя съперник за титлата Люис Хамилтън в началото на последната обиколка на Гран При на Абу Даби, а не е изчакал някоя от двете дълги прави на „Яс Марина“.

Нидерландецът се възползва максимално от обновената конфигурация на пистата и атакува седемкратния шампион още в петия завой на последния тур. Това му позволи да води при преминаването на двете прави във втория сектор, но и даде въздушната струя на Хамилтън, който естествено се опита да контраатакува.

Според Верстапен това е бил правилният ход, тъй като той му е позволил да контролира напълно своето позициониране в зоните за спиране за завои шест и девет.

„Знаех, че имам добра топ скорост. В момента, в който излязох напред знаех, че ще мога да имам пълен контрол в защитата, защото когато си в атака, другият пилот винаги може да ти затвори вратата. Трябваше да бъда агресивен в този момент, а след това имах пълен контрол“, каза Макс във видео за един от неговите нидерландски спонсори.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макс

    17 14 Отговор
    Макс Макс Макс Супер Макс Макс Супер Супер Макс Макс си тананика тайно Хамьо под душа.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Брабус

    15 10 Отговор
    Браво Макс, мед ми капе на душата, че победи Мавъра и швабите и Майкъл Мааси !!!!
  • 4 Мунчо юмручето

    9 18 Отговор
    За Латифи няма ли да кажеш нещо некои подарак тактиката му била еди каква си абе голям шампионе ми ти не можеше да се приближиш до тъмния ти беше все на 15 секунди от него трябва цял живот да благодариш на Латифи за катастрофата

    Коментиран от #5

  • 5 Трай бе трол

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "Мунчо юмручето":

    Няма го Бойко, няма го и Мавъра!!!
  • 6 Дреме ми на фара!

    9 5 Отговор
    Тактиката му-близо 7 години ли станаха- бе да удря наляво и надясно.Баща му ,който бе безличен като пилот и чието най велико постижение бе да се запали колата му в бокса,добре го е надъхал.Не, не съм против че синчето е шампион.Историята пред него ще покаже.Аз бях някога фен на Аертон, Хил, Вилньов,Алонсо. После след тях на никого.Синчето е младо, има да доказва.Желая му късмет.Дано не убие някого заради личните си блянове.Все пак съм гледал доста повече сезони на Ф1 отколкото са годините на синчето. Много амбициозни видях.
  • 7 един от многото

    4 6 Отговор
    Шампонче , трябва да миеш на Латифи краката и да пиеш водата!

    Коментиран от #8

  • 8 ЦСКА умре

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "един от многото":

    То и Британския Бай Ганьо е цункал краката на Сутил и Тимо Глок за 2008г., ама ти тогава не рева.
  • 9 Чипът

    2 0 Отговор
    Доволен съм от него . Изгони ТЕЦа от Ф1.