Last news in Fakti

28 Декември, 2021 13:35 1 712 2

Голям комплимент за Верстапен от съотборника му

  • серхио перес-
  • макс верстапен-
  • ред бул

"Да си съотборник с Макс те принуждава да покачиш нивото си", каза Серхио Перес

Голям комплимент за Верстапен от съотборника му - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Серхио Перес завърши своя първи сезон в екипа на Ред Бул на четвърта позиция в класирането при пилотите, като записа една победа и още четири качвания на почетната стълбичка.

Мексиканецът обаче успя да спечели с 205.5 точки по-малко от своя съотборник Макс Верстапен, който спечели първата си световна титла във Формула 1. Нидерландецът имаше аванс спрямо Перес още от началото на кампанията, а самият мексиканец си призна, че така и не е успял да се адаптира напълно към характеристиките на RB16B.

Все пак той изигра ключова роля в борбата на Верстапен срещу Люис Хамилтън във втората половина на сезона. Това си пролича най-много в надпреварите в Турция и Абу Даби, където Перес успя да задържи достатъчно лидера на Мерцедес в директна борба на пистата.

Още преди тези изяви на мексиканеца той си спечели доверието на Кристиан Хорнер и д-р Хелмут Марко и ще остане в Милтън Кийнс и през 2022 година. В интервю с motorsport.com Перес определи своя сезон като „интензивен“ и заяви, че в Ред Бул винаги има напрежение.

„Беше интензивно. Имаше много свършена работа зад сцената. Когато си пилот на Ред Бул винаги има напрежение и всеки те наблюдава. Вие (журналистите) сте по-твърди с пилотите на Ред Бул, което е разбираемо.

Не ми беше лесно, но това ме доведе до друго ниво. Да си съотборник с Макс също те принуждава да покачиш нивото си. Аз обаче се наслаждавам на това в този етап на моята кариера, щастлив съм, което е най-важното.

Макс е наистина добър. Той е като едно цяло с колата. Много е добър в квалификациите и състезанията. Той е завършен пилот и вече много опитен. Само вижте сезона му, беше легендарен. Това наистина показва, че той е едно с колата“, заяви Перес.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макс 🏁🏆

    12 2 Отговор
    Sergio is a legend бяха думите на Макс когато стопи 14 секунди аванс на Мавъра и то с гуми Софт на 30 обиколки.

    Коментиран от #2

  • 2 Sieg

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Макс 🏁🏆":

    Перес се бори много по добре срещу Хамилтън със старите гуми за разлика от Хамилтън с Верстапен. Хамилтън бе лесен , а Перес далеч по труден за изпреварване. Ситуацията бе идентична.