Last news in Fakti

20 Декември, 2021 13:14 19 844 7

Роналдо извади 70 милиона долара и каза: Не съм супергерой, но мечтите ни могат да се сбъднат

  • роналдо назарио-
  • роналдо-
  • крузейро

Двукратният световен шампион закупи контролния пакет акции за сумата от 70 милиона долара, но Крузейро ще играе за трета поредна година във втора дивизия

Роналдо извади 70 милиона долара и каза: Не съм супергерой, но мечтите ни могат да се сбъднат - 1
Снимка: БГНЕС

Бразилската футболна икона Роналдо призова феновете на Крузейро за търпение по време на дългия процес по финансово и игрово стабилизиране на клуба. Двукратният световен шампион закупи контролния пакет акции за сумата от 70 милиона долара, но Крузейро ще играе за трета поредна година във втора дивизия. Роналдо записа професионалния си дебют през 1993-та именно с Крузейро. Тогава той бе едва на 16 години. След това той игра за ПСВ Айндховен, Барселона, Интер, Реал Мадрид, Милан и Коринтианс. Роналдо има близо 250 гола в клубната си кариера и 62 за националния отбор.

"Време бе да се завърна. Мой ред е да опитам да спася отбора, но аз не съм супергерой. Не мога да променя реалността с магическа пръчка. Това може да се случи само с правилно управление и дългосрочен растеж", написа бившият бразилски национал в социалната мрежа "Инстаграм". "В момента нямам всички отговори дори на моите собствени въпроси, така че вероятно нямам отговори и на Вашите. Именно в Крузейро обаче научих още като дете, че мечтите могат да се сбъдват. Това ме кара да вярвам, че мога да изведа клуба от кризата, в която се намира в последните години".

Роналдо, заслужил си прякора Феномена още от юношеска възраст, се сдоби с контролния пакет акции на Крузейро само няколко месеца след прокарването на нов закон, който позволява на клубовете да стават частна собственост.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ще го светна

    21 5 Отговор
    Роналдо дай 70 милки и купи наш отбор.
    Много повече далавера ще имаш.

    Коментиран от #4

  • 4 Хохохо

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "ще го светна":

    70 милиона долара струва цялата наша висша лига, че и малко от Б група.

    Коментиран от #6

  • 5 Ебтер

    27 0 Отговор
    За мене феномена е най-добрия футболист на всички времена!!! Просто бе удоволствие да го гледам как играе футбол!!!
  • 6 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хохохо":

    В голяма грешка си...!!! Първо провери колко са бюджетите на водещите отбори у нас,а самата цена на футболен клуб барабар с играчите колко е според теб ....??? Четете първо,после коментирайте...!!!
  • 7 Хайдук

    2 0 Отговор
    Това е благодарение на Неделчо - братовчеда от игри на волята, който го финансира ! Виж снимката ?!