Last news in Fakti

26 Декември, 2021 13:55 1 943 0

Удар по ПСЖ: Парижани трябва да продават футболисти за поне 100 милиона евро!

  • псж-
  • футбол-
  • лига 1-
  • финансов феърплей

Причината за това е фактът, че клубът от „Парк де Пренс“ не се вписва в правилата за финансов феърплей

Удар по ПСЖ: Парижани трябва да продават футболисти за поне 100 милиона евро! - 1
Снимка: БГНЕС

ПСЖ е длъжен да продаде футболисти за поне 100 милиона евро. Според авторитетното френско спортно издание „Екип“, парижани трябва да направят това в предстоящите зимен и летен трансферни прозорци.

Причината за това е фактът, че клубът от „Парк де Пренс“ не се вписва в правилата за финансов феърплей. Според изданието, ако клубът не направи въпросните трансфери в посочения срок, то ще има финансов дефицит, който ще трябва да бъде покрит от собственика на клуба.

Твърди се, че списъкът с футболистите, които вероятно ще бъдат продадени са вратарят Серхио Рико, защитниците Лейвин Курзава, Тило Керера и Абу Диало, халфовете Рафиня и Юлиан Дракслер, както и аржентинският нападател Мауро Икарди.

Към момента ПСЖ е лидер в класирането на френската Лига 1), като от 19 изиграни мача е събра 46 точки. Вторият Ница и третият Марсилия изостават на 13 т.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА